Medic: Legumele din supermarket sunt pline de pesticide, dar pot fi mâncate
Medic: Legumele din supermarket sunt pline de pesticide, dar pot fi mâncate
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMedicul Radu Țincu spune că legumele din supermarket sunt pline de pesticide, însă că acestea pot fi consumate în siguranță dacă respectăm câteva condiții. Pesticidele sunt prezente însă și în legumele din piețe, fiind folosite peste tot în agricultură, chiar dacă în cantități mai mici.
Secretul e să alternăm alimentele consumate
„În primul rând, trebuie să plecăm de la o premisă. Agricultura în toată lumea folosește pesticide. Discutăm de o agricultură intensivă, e nevoie de aceste substanțe chimice pentru a putea să optimizăm cât mai mult culturile. Ceea ce trebuie să facem este să recurgem la un proces de diversificare, adică să alegem diversificat. Asta înseamnă să schimbăm fructele și legumele între ele și să alegem fructe și legume din zone diferite ale globului, pentru că știm foarte bine că distribuția acestor pesticide este diferită.
De asemenea, trebuie să înțelegem că fiecare tip de fruct sau de legume are nevoie de diferite pesticide. De aceea, dacă vom diversifica tipul de legume și fructe pe care le mâncăm în acest fel, evităm să ne expunem la același pesticid o perioadă lungă de timp.
Problema la pesticide este efectul cumulativ, adică expunerea pe termen lung la același pesticid va duce la efecte cumulative care pot să ducă la apariția unor probleme de sănătate”, a declarat medicul, scrie stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.