REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Medic: Sistemului medical trebuie să fie pregătit pentru reluarea asistenței normale către pacienți

Medic: Sistemului medical trebuie să fie pregătit pentru reluarea asistenței normale către pacienți

Replica API 21 februarie 2022 | 00:00 560

Medicul Paul Ichim a analizat perioada în care oamenii s-a luptat cu pandemia și a constatat că în sistemul sanitar nu s-a schimbat absolut nimic. În plus, medicul atrage atenția asupra perioadei următoare în care oamenii vor fi nevoiți să coabiteze cu virusul. Concluzia medicului Paul Ichim este că nu ridicarea restricțiilor reprezintă prioritatea absolută, ci pregătirea sistemului medical pentru reluarea asistenței normale către pacienți, scrie stiripesurse.ro.

„Toți vorbesc despre modul în care se scot restricțiile, dar uită chiar esențialul. Infecționiști și epidemiologi de renume discută despre faptul că, va trebui să învățăm să coabităm pe viitor, cu această mizerie de virus. Probabil nu va mai avea aceeași răspândire, dar se vorbește deja, despre alte tulpini altoite, Omicron 2 care bate Delta ca și severitate”, a explicat Paul Ichim.

Potrivit medicului, pandemia a arătat întregii lumi că sistemul sanitar nu a fost pregătit pentru a gestiona eficient o pandemie aerogenă.

„Ei bine, au trecut 2 ani, ce ați constatat că s-a schimbat? Răspunsul este rapid și facil, absolut nimic. Tot se povestește despre modernizarea și extinderea spitalelor de infecțioase și de pneumologie, de servicii de terapie intensivă prin ele. În timpul asta, spitalele județene de maximă competență ce rezolva sau ar trebui să rezolve urgențele, sunt blocate, numărând externările terminale pe ușile din spate ale morgilor, care au ajuns la cifre deprimante”, a mai spus Ichim.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va fi foarte greu..... s-au invatat cu bani multi si munca deloc.......Oricum nu i-a controlat nimeni. Nici nu veneau la serviciu.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677