REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Medicamentele pe care le puteți lua în bagaj, în vacanță. Ce este interzis în Grecia, Dubai sau țările din Asia

Medicamentele pe care le puteți lua în bagaj, în vacanță. Ce este interzis în Grecia, Dubai sau țările din Asia

A.F. 24 iunie 2024 | 00:00 100

Atenție la medicamentele pe care le luați în bagajul de vacanță, dacă nu vreți să dați explicații la frontieră. În Grecia este interzisă intrarea cu Ibuprofen, în timp ce în Dubai nu este permisă codeina. 

Medicamentele pe care le puteti lua in bagaj, in vacanta. Ce este interzis in Grecia, Dubai sau tarile din Asia

Românii au cumpărat anul trecut medicamente fără prescripție medicală de peste 400 de lei de persoană. Pentru a diminua acest fenomen, farmaciștii și medicii vin cu sfaturi și întocmesc chiar și liste de medicamente esențiale.

Anda Vija - farmacist: „Ce trebuie să avem la noi tot timpul este ceva, un antitermic, cu siguranță, pentru că la copii este foarte indicat, iar la adulți să avem ceva pentru durere, să avem un antiinflamator, iar pentru partea digestivă este foarte important să avem la noi un antidiareic”.

Farmacist, despre medicamentele pentru copii: „Șervețele dezinfectante cu alcool dacă sunt răni, fașe elastice, plasturi pentru rău de transport, picături pentru ureche, Paracetamol de copii, decongestionant nazal de copii, soluție dezinfectantă pentru mâini, pastile de supt pentru gât, antitermic masticabil.”

Punga cu medicamente face parte din bagajul tot mai multor români, însă, mare atenție în momentul în care ajungeți cu bagajul în zona de securitate, pentru că, în unele țări, puteți risca închisoarea dacă introduceți în țară o substanță interzisă.

În Emiratele Arabe Unite, turiștii prinși cu medicamente pe bază de codeină sau tramadol riscă arestul. În unele țări din Asia sunt interzise medicamentele de decongestionare a căilor respiratorii, iar în Liban, Filipine și Coreea de Sud este interzisă substanța furazolidonă, specifică medicamentelor antidiareice. Acidul acetilsalicilic, un component regăsit în aspirină, este interzis în Serbia, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016