REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
30.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Medici: Castraveții murați, un pericol pentru cei care suferă de aceste boli

Medici: Castraveții murați, un pericol pentru cei care suferă de aceste boli

A.F. 12 iulie 2023 | 00:00 844

Există o mare varietate de alimente pe care oamenii le pun la murat, de la produse vegetale fermentate până la castraveții standard, în saramură, care sunt folosiți în mod obișnuit pe hamburgeri.

Medici: Castravetii murati, un pericol pentru cei care sufera de aceste boli

Castraveții murați sunt de departe cel mai răspândit tip de murături din România și se găsesc cu ușurință în toate magazinele alimentare și în multe restaurante. Se presupune că aceste gustări sărate și acrișoare au o serie de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, în timp ce știința a susținut unele dintre aceste afirmații, murăturile pot, de asemenea, să afecteze unele persoane în mod negativ.

Deoarece murăturile pot conține cantități mari de sodiu, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a crește semnificativ cantitatea de murături pe care o consumați.

Murăturile ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru toată lumea. În general, murăturile dulci sunt bogate în zahăr, în timp ce murăturile cu mărar sunt foarte bogate în sodiu.

Potrivit Mundo Sano, un castravete murat mare are mai mult de două treimi din cantitatea ideală de sodiu pe care ar trebui să o consume un adult într-o zi.

Nu consuma castraveți murați dacă suferi de aceste boli

Dacă aveți hipertensiune arterială sau orice problemă de sănătate cardiovasculară sau cardiacă, murăturile nu sunt cea mai bună alegere. Asta din cauza nivelului de sodiu. În caz că vă este poftă, indicat este să le spălați de sare înainte de masă, potrivit doctormenci.ro.

Potrivit sursei, un medic subliniază că dacă murăturile sau castraveții murați sunt bine fermentate, sunt o sursă bună de probiotice.

„Probioticele au beneficii cu adevărat solide pentru sănătate, sunt bune pentru creier și dar și pentru sănătatea intestinului.”

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi spunea că murăturile fermentate au foarte multă vitamina C.

„In procesul natural de fermentatie nu doar ca se produc vitamine, ci se biodisponibilizeaza mineralele si fibrele alimentare din castraveti. Vitaminele naturale existente in castraveti nu sunt distruse, deoarece produsul nu este tratat termic”, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768