REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Medicii de familie vor să testeze gratuit, dar se lovesc de birocraţie

Medicii de familie vor să testeze gratuit, dar se lovesc de birocraţie

Replica API 6 februarie 2022 | 13:37 1043

Medicii de familie pot testa pentru COVID doar persoanele care se încadrează în metodologia stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și doar în urma unui contract cu casa de asigurări de sănătate.

Medicii primesc 50 de lei pentru fiecare persoană testată, reprezentând contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.

Birocraţia şi hibele tehnice descurajează testarea

Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor din centrele de permanență, iar informațiile privind persoanele testate sunt raportate în Corona Forms.

În baza datelor transmise zilnic de CNAS referitoare la medicii de familie pentru care casele de asigurări de sănătate încheie contracte sau acte adiționale pentru activitatea de testare, STS va transmite un mesaj pe telefonul mobil care va conține user-ul și parola de acces în Corona Forms ale fiecărui medic.

Numărul cabinetelor de medicină de familie care fac teste rapide gratuite pentru COVID-19 a ajuns la 4.130. Totuşi, medicii care s-au oferit și au încheiat contracte în acest sens nu pot testa însă toți, din cauză că testarea în sine este de fapt partea cea mai simplă, însă birocrația din spate îi descurajează sau chiar îi împiedică pe medici să-și facă treaba.

Concret, piedicile din calea testării:

Sunt probleme cu accesul în Corona Forms – mulți medici stau încă după STS să le trimită datele de logare.

Platforma nu este foarte intuitivă, mulți medici de familie se întreabă între ei unde trebuie să dea click.

Unii medici încă mai raportează în platforma veche, după aceea DPS introduce datele în Corona Forms. Aşadar, se ridică întrebarea dacă acele teste sunt numărate ca fiind făcute de medicii de familie sau nu, potrivit național.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimic nu merge lin pe la noi, autoritatile au o multime de angajati incompetenti!
0
0
"Saracii" medici de familie!
1
0
mare minciuna
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303