REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Medicii fac apel la părinţi să nu îşi mai spele copiii cu substanţe pentru animale

Medicii fac apel la părinţi să nu îşi mai spele copiii cu substanţe pentru animale

A.F. 19 ianuarie 2024 | 00:00 142

Medicii de la Spitalul pentru Copii ''Sfânta Maria'' din IaÅŸi fac apel la părinÅ£i să nu îÅŸi mai spele pe cap copiii cu substanÅ£e produse pentru uz veterinar, întrucât sunt extrem de nocive.

Medicii fac apel la parinti sa nu isi mai spele copiii cu substante pentru animale

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria", dr. Cătălina Ionescu, a declarat că din luna decembrie până în prezent în unitatea medicală au fost 11 cazuri de intoxicaÅ£ie organofosforată.

"Facem un apel către toÅ£i părinÅ£ii: Diazinolul, această substanţă organofosforată este extrem de nocivă, toxică, poate determina decesul copiilor, dar ÅŸi al adulÅ£ilor. De aceea, insistăm să nu se mai utilizeze produse farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat dr. Cătălina Ionescu.

Ultimele cazuri au fost zilele trecute. Este vorba despre două surori, în vârstă de 3 ÅŸi 4 ani, din localitatea Lungani. Una dintre ele a fost adusă în comă, cealaltă se află în stare gravă, după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă folosită la deparazitarea animalelor.

"FetiÅ£a în vârstă de 4 ani, intoxicată cu substanţă organofosforată, este cu o stare generală bună, stabilă din punct de vedere hemodinamic. Putem spune că a trecut de momentul critic. În schimb, fetiÅ£a de 3 ani se află într-o stare extrem de gravă, cu un prognostic extrem de rezervat, cu ÅŸanse de supravieÅ£uire minime", a declarat dr. Ionescu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016