REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre, arestat preventiv

Medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre, arestat preventiv

Virgil STOIAN 19 februarie 2023 | 00:00 1942

Tribunalul Bucureşti a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului cardiolog Dan Tesloianu de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi, pus sub acuzare de Parchetul General pentru că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre, potrivit Agerpres.

Medicul acuzat ca refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre, arestat preventiv

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie, prin urmare medicul va fi dus în Arestul Poliţiei.

Dan Tesloianu a fost reţinut vineri pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită.

"În situaţia de fapt reţinută de procurori, se menţionează că inculpatul şi-ar fi exercitat atribuţiile de serviciu, cu intenţie, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017 - august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de provenienţă nu se cunoaşte, ignorând riscul de a provoca pacienţilor probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deşi acest lucru este interzis de legislaţia primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicţia reutilizării acestora. Din probele administrate în cauză până în prezent, a rezultat că inculpatul a operaţionalizat o reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi, fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor. Ulterior, acesta a executat proceduri medicale de reimplantare a acestor dispozitive, fără a le înregistra în gestiunea spitalului (în lipsa unor documente de provenienţă) şi, în consecinţă, fără a parcurge fluxul procedural intern, neexistând avize de conformitate din partea Ministerului Sănătăţii, certificate de garanţie şi documente care să ateste parcurgerea procedurilor de sterilizare", susţin procurorii.

Anchetatorii arată că o mare parte dintre intervenţiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienţi decedaţi, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaţionalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacţii de natură a conduce la simptomatologia specifică.

Tot în acest dosar, alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru date de mită.

Faţă de unul dintre medici, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu obligaţia de a nu mai exercita profesia de medic.

"În situaţia de fapt reţinută de procurori se consemnează că cei cinci suspecţi medici, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu materializate prin acordarea de consultaţii de specialitate unor pacienţi, au primit diverse sume de bani, cu titlu de mită, pentru activităţile prestate. În ceea ce îi priveşte pe cei patru suspecţi pacienţi, s-a reţinut că aceştia au oferit medicilor diverse sume de bani cu titlul de mită pentru serviciile primite", precizează Parchetul, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa ai trebuie daca a actionat singur fara binecuvantarea nasilor din mafia medicala
0
0
Și pe la ortopedie cum o fi? Cu proteze refolosite....
4
0
Sistemul sanitar ar trebui schimbat urgent dupa modelul italian sau spaniol, altfel vor urma si alte tragedii!
4
0
Asta este rezultatul sistemului sanitar romanesc de kacat si bazat pe spaga si hotie, implementat de FSN pe care i-ati votat in masa !, luati si seviti acum dupa merit !
6
0
JIGODIILE ASTEA NU CRED IN DUMNEZEU . PENTRU MULTI , DUMNEZEU ESTE CEVA INEXISTENT . EU LE SPUN CA DUMNEZEU NU DOARME SI CA INTR-O ZI CAND CEI CARE NU CRED IN DUMNEZEU , SE VOR TREZI SINGURI SI ABIA ATUNCI VOR INTELEGE CA DUMNEZEU NU LASA LUCRURILE ASA . DACA NU ASTAZI , MAINE SAU INTR-O ZI CAND SE CRED PUSI LA ADAPOST , VA VENI FACTURA DE PLATA A TUTURO MIZERIILOR LOR
3
0
Nui mai satura nimeni nici pe astia. Dar stati linistiti nu va pati nimic ca si doctorita care lua spaga de la pacienti de cancer si cam toti sunt la fel.
5
0
De unde toate zecile și sutele de mii de euro si alte valute? Din salariul de bugetar, chiar dacă este mare de tot? Exclus! Șpagă fraților, la greu! Ia sa le interziceți sa lucreze în atâtea locuri, legal in acte și imposibil de muncit on fapt real . Ori la stat, ori la privat! Sa aleagă ce vor ei. Atunci sa ii vedem !
10
0
STELIAN ,el așteaptă prescripția,dar și pe noi,posibilii pacienți.Asta I buba.
8
0
GEO,las o lata,adică las o așa.
3
1
FANE,de mult nu se mai împușcă doctorii și restul infractorilor,dar li se pot implanta stimulatoare d astea ,folosite de multe ori.Caci e probabil ca n au fost folosite doar de catre o persoană.Cu baterii de unica folosință.E doar părerea mea.
4
0
238 n ar fi chiar mult,dar multiplicand cu mulți cardiologi ce l au învățat smecheria, da puțin de gândit.Ca m a terminat cardiologul meu n ar fi asa de grav și nici ceva asa de nou,dar totuși sa ți pună simulatorul altuia,cam dur.Daca cela avea covid și nu era vaccinat?Putea sa te îmbolnăvească.Mama lor de stimulatoare.
5
0
Nu dai spagi,nu se uita la tine,n8ste ordinari,lacomi,astia s doctorii
11
1
Pe toti doctorii i as impusca
8
2
Doctorii,au cate 7 case,terenuri,masini,bijuterii,mii de euro ,yoate din spagi,au salariile mari,si ei toata viata cer spagi,
12
0
O viata intreaga platesti Asigurarea de sanatate,degeaba,in birou la doctori,spagi,faci analize,platesti,iar medicamente,iar platesti,
14
0
Sa i se taie mainile,cum a omorat oamenii,sa i se taie mainile,
11
0
Doctorii,cele mai mari Javre Penale,spagari,corupti,nesimtiti,omoara oamenii pt.spagi
14
1
Stimulatoarele nu se pot refolosi! Mai intrebati specialiștii!
5
5
Va fi liber foarte repede!!! A semnat acordul de recunoaștere și așteaptă prescripția.
16
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016