REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Medicul Gabriel Diaconu îşi anunţă demisia din funcția de consilier onorific al lui Rafila

Medicul Gabriel Diaconu îşi anunţă demisia din funcția de consilier onorific al lui Rafila

Mirela PASCAL 10 august 2024 | 20:30 1157

Psihiatrul Gabriel Diaconu a anunţat că îşi va prezenta luni dimineaţă demisia din funcția de consilier onorific al Ministerului Sănătăţii. Decizia vine după ce medicul a avut mai multe poziţii controversate pe tema scandalului de la Spitalul Pantelimon din Capitală.

Medicul Gabriel Diaconu isi anunta demisia din functia de consilier onorific al lui Rafila

Poziția mea din ultimele zile, ca și lucrurile pe care le-am scris sau declarat, reprezintă opinia mea personală, de medic, de om care lucrează în domeniul sănătății de peste 20 de ani, de expert național și internațional.

Dată fiind poziția mea de consilier onorific al ministrului Sănătății, presa a folosit această calitate benevolă drept argument c-aș vorbi, în vreun fel, în capacitate oficială.

Presa știe că, oricând am vorbit în capacitate oficială, am avut grijă să menționez asta. Vreau să cred că încă trăiesc într-o țară în care nu există delict de opinie.

Acest incendiu dement împotriva doctorilor mă obligă, însă, la următoarea decizie, pe care o anunț acum.

Din demnitate profesională, și în semn de protest la demonizarea profesiei mele de medic, după o discuție cu domnul ministru în timpul acestei după-amieze, am convenit să-mi depun demisia din funcția mea onorifică. Voi face asta luni dimineață la prima oră.

Mi-am dedicat timp, în acești aproape trei ani, dezvoltării sănătății mintale, ca domeniu, în România. Sunt mulțumit de ce am făcut. Am avut sprijin necondiționat din partea ministrului Rafila, am avut împrejur o echipă de oameni remarcabili, atât la Minister cât și la agențiile partener.

Mi-am reprezentat meseria cu mândrie. Am intrat cu capul sus într-o demnitate publică efemeră, plec cu capul sus", a scris medicul Gabriel Diaconu pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai bine ar fi ca atunci cand ne este rau sa ne ducem la Parchetul dpl Judecatorie Tribunal sau Curtea de Apel in functie de pozitia sociala. Sa nu mai mergem la spital la medici ca aia ne omoara dupa ce ne cazeaza pe salon. Procurorii ne cazeaza in arest si ne facem bine. Cam ca Nicusor Constantinescu. Remember?
6
4
Cam bizar nenea acesta. Este medic psihiatru, dar arata cel putin ca un individ dintre cei care ii solicita consultatie: plin de tatuaje, cu cercei in ureche etc. Nu m-ar mira sa aiba si bile infipte in pvla... Da sfaturi, este sfatos, este competent, este cunoscator. Dar nu are statura morala pentru a se impune. Arata ca unul de la coltul strazii, care trage des pe nas... Ce tot vorbeste de mandrie, de demnitati si marete realizari. Sa se uite in oglinda. Aspectul nu il sustine. Punct!
11
3
Omule, emigreaza din tara asta de idioti care stiu fotbal, politica si medicina avansata. Petrece-ti restul vietii in Europa de Vest departe de natia asta de imbecili care stiu ei de toate. La fel sfatuiesc si medicii hartuitii de imbecilii de procurori.
21
7

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016