REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
18.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

Medicul Mohamed ZAHER, OBLIGAT să urmeze CURSURI de ETICĂ și DEONTOLOGIE, după o operație GREȘITĂ!

Medicul Mohamed ZAHER, OBLIGAT să urmeze CURSURI de ETICĂ și DEONTOLOGIE, după o operație GREȘITĂ!

Replica API 6 octombrie 2021 | 23:24 12629

După ce a fost acuzat de o pacientă de vătămare corporală și de faptul că i-a uitat două câmpuri de material textil în abdomen, după operația de cezariană, celebrul medic Mohamed Zaher, de la clinica medicală Isis, a fost sancționat de Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor din Constanța și obligat să urmeze un curs în domeniul eticii și deontologiei medicale, cu prezentarea dovezii în acest sens.

Mohamed Zaher

O antrenoare de gimnastică din Constanța, în vârstă de 31 de ani, la data faptelor, a trăit clipe de groază în perioada în care ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă din viața ei. În urmă cu câțiva ani, mai exact în 2015, a născut prin cezariană la spitalul Isis, cu medicul Mohamed Zaher. Deși, pe parcursul sarcinii a fost asistată de un alt medic, acesta din urmă s-a aflat în concediu, așa că a dat-o pe mâna lui Zaher. După efectuarea intervenției chirurgicale, pacienta a fost externată după 4 zile.

Pacienta avea în abdomen corpuri străine, uitate după intervenție

Însă, după ce ieșit din spital, femeia s-a simțit tot mai rău iar, în urma unor investigații amănunțite, la alte clinici de specialitate, s-a constatat că doctorul i-a uitat pacientei, după operația de cezariană, două câmpuri textile imense, fiecare câmp cu dimensiune de 40/40 cm. Cu toate dovezile, pacienta a mers la Colegiul Medicilor și i-a făcut plângere medicului Zaher cu privire la modul de acordare a serviciilor medicale.

Pacienta, prin sesizarea formulată la Colegiul Medicilor, l-a acuzat pe Mohamed Zaher de vătămare corporală și de faptul că a uitat două câmpuri de material textil în abdomen, dar și că nu a venit niciodată în vizită, precum și faptul că i s-a făcut externarea, deși acuza o stare de rău.

Colegiul Medicilor l-a trimis pe medic la cursuri de educație medicală

Sesizarea a fost soluționată la nivelul Colegiului Medicilor Constanța prin Decizia Comisiei de Disciplină, în sensul admiterii plângerii și sancționarea lui Mohamed Zaher cu o amendă în cuantum de 1500 lei și obligarea la efectuarea unui curs de educație medicală continuă în domeniul eticii și deontologiei medicale, cu prezentarea dovezii în acest sens.

El a contestat decizia Colegiului Medicilor în instanță, însă în luna mai a.c., i-a fost respinsă acțiunea. A formulat apel, pe 4 octombrie, la Curtea de Apel Constanța. Acum urmează să se stabilească termenul de judecată.

Citește și: Acuzaţii GRAVE la adresa ginecologului Mohamed Zaher, după o cezariană!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Palestinian p***t este pleonasm?
1
0
Ca la oricare alt medic, parerile sunt impartite. Mie acest medic mi-a salvat viata! Eu si intreaga mea familie ii suntem profund recunoscatori!
3
2
daca a putut fi atat de cascat si adormit, sa i se interzica pe viata practicarea medicinei
7
3
Pana cand spitalele nu platesc malpraxisurile dovedite nu se face nimic,de exemplu in cazul asta clinica sa plateasca de 20 de ori mai mult decat ia luat femei de la controale pana la nastere.
12
2
de la A rafat pana la Z aher, tot alfabetul sa fie trimis acasa la camile. Prea li s-a urcat la cap
23
2
Nu sunt buni de nimic.Sa ii trimitem acasa.Lumea nu are incredere in ei.
22
6
Da. Campurile sterile au o dimensiune de 40cm pe 40cm bucata, se fac sul si se introduc pentru a proteja restul organelor sa nu fie atinse... Nu mai comentati daca nu cunoasteti! Aceasta este o mare eroare medicala! Un clar malpraxis!
20
0
Eu in 2017 am fost la el si mi-a zis ca nu pot ramane insarcinata ca am ditamai chistul si tre sa il elimin mai intai prin medicatie.Dupa 2 sapt aflu ca acel chist era de fapt fata mea care are acum 4 ani
29
0
Sa fie amendata
15
4
nu va intrebati niciodata cum trec arabii astia clasa ? si va mai duceti la ei sa va tratati
30
5
40 mm au campurile de material steril la 40 cm si 2 n-ar fi supravieruit atata timp cu ele.
7
15
Cum ma doua campuri de dimensiunile alea? Da a operat singur? Era pe coridor sau in lift?
29
3

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118