REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Medicul Monica Pop spulberă moda fastingului: Postul cu apă neagră e extrem de periculos

Medicul Monica Pop spulberă moda fastingului: Postul cu apă neagră e extrem de periculos

A.F. 11 martie 2024 | 00:00 346

Medicul Monica Pop intră tare în moda care face ravagii în România. Doctorița cunoscută pentru ieșirile dure împotriva obligativității vaccinării anticovid și a restricțiilor impuse de autorități spune că postul cu apă, practicat de mulți români care au adoptat metoda fastingului e nociv.

Medicul Monica Pop spulbera moda fastingului: Postul cu apa neagra e extrem de periculos

Medicul dezvăluie că era să moară de la postul negru

„Orice medic știe că după 40 de zile fără mâncare ești la limita morții. Este extrem de periculos și nu este cazul ca oameni care nu provin dintr-un mediu medical să promoveze aceste ”diete”.

Am trecut printr-o asemenea experiență doar că mult mai scurtă. Mi s-a părut mie, și am avut dreptate, că aveam în plus câteva kilograme, și nu am mâncat 9 zile absolut nimic.

Doar o cafea dimineața fără zahăr. Vreau să spun că după 9 zile eram în pragul accidentului vascular”, a declarat dr. Monica Pop, potrivit BZI, citat de stiripesurse.ro.

În ultima perioadă auzim de foarte multe ori cuvântul Fasting. Tradus din limba engleză înseamnă post, dar nu se referă exact la postul religios cu care ne-am obișnuit noi. Scopul în schimb, este același: curățarea trupului, sau, dacă eliminăm conotațiile religioase vorbim despre detoxifierea organismului.

Postul este cunoscut și practicat în numeroase religii. Implică abstinența de la mâncare și băutură pentru anumite perioade de timp. Totuși, în fastingul din ziua de azi sunt permise apa, ceaiul neîndulcit sau cafeaua neagră, simplă.

Ce este fatingul?

Hai să vorbim puțin despre fasting intermitent, adică o alternare între perioadele în care mănânci și cele în care postești. 

Cele mai populare metode de Fasting intermitent sunt:

  • Metoda 16/8: se mai numește Protocolul Leangains, și presupune consumul de alimente doar într-un interval de 8 ore din zi, iar în celelalte 16 ore postești; poți alege acest interval în funcție de programul tău.
  • Eat-Stop-Eat: această metodă presupune un post complet de 24 de ore, o dată sau de două ori pe săptămână. De exemplu, termini de mâncat prânzul la ora 13:00 și următoarea masă va fi tot prânzul, dar a doua zi, la ora 13:00.
  • Dieta 5:2: înseamnă consumul a maximum 500-600 de calorii în două zile neconsecutive ale săptămânii, iar în celelalte 5 zile poți să mănânci normal.

Unul dintre cele mai importante și de altfel, cel mai des întâlnit motiv pentru care oamenii aleg să practice fastingul este scăderea în greutate. 

Studiile arată că pierderea kilogramelor a intervenit chiar și când numărul de calorii a fost neschimbat, și asta datorită autofagiei. Procesul de autofagie apare atunci când nu îi furnizezi hrană organismului, iar acesta consumă din ceea ce are deja la dispoziție și începe cu depozitele de grăsime.

Practic, folosește tot ce este rău în interiorul corpului tău, grăsime, celule îmbătrânite și bolnave, proteine deteriorate, viruși și bacterii pentru a produce energie. Acest proces susține detoxifierea naturală a organismului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Post cu apa neagra? Poate p***t!
0
0
Postul cu apa neagra? Sau postul n***u cu apa? ahahahaha...
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677