REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
23.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Meditatorii, la mare căutare. Ce prețuri cer aceștia pentru câteva ore de meditație

Meditatorii, la mare căutare. Ce prețuri cer aceștia pentru câteva ore de meditație

Replica API 7 septembrie 2022 | 16:49 2505

După o lungă perioadă în care școala s-a desfășurat în sistem online, alternând cu prezența fizică, copiii fiind foarte bulversați, adaptându-se cu greu la schimbările modalității de organizare a cursurilor. Mai mulți părinți, observând nivelul scăzut al cunoștințelor copiilor lor, au apelat în ultima perioadă la o pregătire suplimentară pentru aceștia apelând la profesori meditatori.

Tot mai mulți părinți apelează în ultima vreme la profesori meditatori, cu scopul de a-și pregătii mai mult copiii, în special în perioada în care aceștia susțin examene ce le decid viitorul, fie că vorbim de Evaluarea Națională, fie de Examenul Național de Bacalaureat. Totuși, din punctul de vedere al părinților, copiii au pierdut foarte multe informații în perioada desfășurării cursurilor online, fiind un lucru știut, în cadrul unor unități de învățământ, neputând fi realizate aceste cursuri, din lipsa de tehnologie din partea ambelor părți. Astfel, tot mai mulți părinți apelează la profesorii meditatori pentru a suplini golul de informație al copiilor.

Conform noii legislații ce urmează a fi pusă în vigoare în anul școlar 2022-2023, profesorilor li se interzice să facă meditații cu elevii de la clasă, urmând a fi introduse și sancțiuni pentru profesorii care continuă să facă astfel de practici. Totodată, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că este o ”soluție de bun simț” ca profesorii care susțin meditații să își facă PFA pentru a contabiliza veniturile, și a fi cu acte în regulă.

Care sunt prețurile la meditații în Constanța?

Prețurile pentru meditații la matematică, în Constanța, pornesc de la 60 lei, pentru circa o oră și jumătate de activitate didactică, și pot ajunge și la 100 de lei în unele cazuri, durata de desfășurare a activității de învățare fiind de două ore.

Pentru două ore de meditații la limba și literatura română, părinții trebuie să scoată din buzunar cel puțin 60 de lei, în unele cazuri, pentru aceeași durată de activitate didactică, unii meditatori cer o remunerație de 100 de lei.

Prețurile pentru două ore de meditație la geografie, încep de la 50 de lei pentru două ore de activitate didactică, și pot ajunge în unele cazuri și la 100 de lei, pentru o oră și jumătate.

Pentru o oră jumătate de meditații la istorie, părinții trebuie să scoată din buzunar 55 de lei, în unele cazuri, pentru 2 ore de activitate didactică împreună cu meditatorul, prețurile ajung și la 80 de lei.

Majoritatea meditatorilor sunt profesori, însă pot fi regăsiți studenți, ce au excelat la Evaluarea Națională sau la Examenul Național de Bacalaureat, având experiență de câțiva ani în domeniul meditațiilor.

Cum decurg meditațiile?

Contactată telefonic de către jurnaliștii de la Replica de Constanța, un meditator a detaliat cum decurg meditațiile, aceasta declarând: ”Se lucrează cu copii de câte doi, maxim trei, depinde și de nivelul lor. Aceștia pot venii fie înainte, fie după ore, ne facem programul după programul copilului. La început, până se acomodează, lucrăm doar în grupe de câte doi, în funcție de nivelul lor de cunoștințe. Eu fac în fiecare zi meditații, și dimineață, și seară. Pentru o oră jumătate, prețul este de 70 de lei.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ha, ha,tarifele astea le aveau cu 6,7 ani in urma, profii de la Mircea, Traian , Ovidius
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513