REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.6° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Membrii secțiilor de votare din Constanța primesc mai puțini bani decât restul țării? Iată ce zice prefectul. Video

Membrii secțiilor de votare din Constanța primesc mai puțini bani decât restul țării? Iată ce zice prefectul. Video

Georgiana BOGLEA 9 iulie 2024 | 00:00 2385

Anul 2024 este cel care marchează o premieră în ceea ce privește alegerile în România. S-a hotărât ca alegerile locale cu cele europarlamentare să fie comasate și să aibă loc în aceeași zi, pe 9 iunie. De asemenea, alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie, al doilea tur, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie. Alegerile din iunie au fost un haos total în anumite zone ale țării, iar în Constanța au fost pe punctul de a fi amânate din cauza scandalului cu urnele de vot. La aproape o lună de la alegeri, iată că oamenii fără de care alegerile nu ar fi fost posibile, adică membrii secțiilor de votare, au fost plătiți... dar nu cu toată suma.

Membrii sectiilor de votare din Constanta primesc mai putini bani decat restul tarii? Iata ce zice prefectul. VideoMembri ai secțiilor de votare așteaptă să-și primească banii

Primul val de alegeri din anul 2024 a trecut. Până și la Costinești, unde s-a creat o adevărată poveste, s-a stabilit cine va fi primarul pentru încă un mandat, adică Dumitru Jeanu, candidat din partea PSD.

Deși comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare a creat nemulțumiri atât în rândul partidelor aflate în opoziție, dar și în rândul simpatizanților acestora, discutându-se despre o „hoție pe față”, iată că s-a mers mai departe, indiferent de opinia lor.

Cei care au muncit din greu pentru realizarea acestor alegeri a fost personalul din secțiile de votare, oameni fără de care alegerile nu ar fi fost posibile.

La Constanța, aceștia au fost plătiți la o lună distanță de la marea zi a votării, adică pe data de 8 iulie a.c. Dar iată că și aici au fost din nou probleme și nemulțumiri deoarece aceștia nu au fost plătiți pe întreaga perioadă pe care au muncit-o, ci doar pe 3 zile, în loc de 5 cât au lucrat unii dintre ei.

Pentru calculul care s-a făcut pentru plata muncii lor, în schimb, în celelalte localități s-au plătit 5 zile. Ei bine, aici s-au plătit doar 3 zile. Este corectă diferența de bani dintre celelalte localități și cei din Constanța? Pentru că oamenii au muncit la fel. Au fost 5 buletine de vot, s-au numărat 5 urne, da? Oamenii nu au plecat la 12:00 acasă. Au stat până a doua zi la 7:00-8:00, poate și 10:00 au ajuns acasă. Este normal să muncești pe banii ăștia? Eu i-aș invita pe dumnealor să stea dumnealor în secțiile de votare să le cadă ochii de somn și de neodihnă și după aceea aș întreba-o pe doamna judecătoare dacă ar fi mulțumită cu banii ăștia pentru munca prestată. Dumneaei stă bine mersi la umbră și își ia venituri care ajung unde ajung și ia pensie specială și oamenii amărâți tot amărâți vor rămâne“, a declarat o membră a secției de votare.

Membrii sectiilor de votare din Constanta primesc mai putini bani decat restul tarii? Iata ce zice prefectul. VideoMembru al secțiilor de votare

Membrii secțiilor de votare s-au așezat la rând încă de dimineață la sediul Primăriei, de pe strada Ștefan Mihăileanu, unde și-au așteptat remunerația pentru zilele muncite cu trudă, dar aceștia au aflat cu stupoare că nu vor fi plătiți pe întreaga perioadă pe care au muncit-o, ci doar pe câteva zile.

Se zice că nu ni se vor da aceeași bani care s-au dat pe toată țara. Că se vor da în jur de 700 de lei. Sperăm să fie doar zvonuri. Nu știm dacă vom primi banii corecți, dar de primit îi primim“, a zis o membră a secției de votare.

Membrii sectiilor de votare din Constanta primesc mai putini bani decat restul tarii? Iata ce zice prefectul. VideoMembru al secțiilor de votare

S-a lăsat cu lacrimi și cu speranțe pierdute din cauza zvonurilor apărute cum că oamenii nu își vor primi toți banii.

De ce unii au luat 1.200 lei? De ce nu suntem corecți? Suntem toți români. Nu contează că suntem din Constanța, Brașov, Tulcea. Am muncit toți la fel. Nu este corect. Uitați bătrânii noștri. Eu sunt tânără, dar ei? Nu este corect, este bătaie de joc. Eu nu iau niciun ban. Eu nu blestem... dar de banii ăia... poate or avea și dumnealor copii. Munca noastră... Toți au fost plătiți, doar orașul Constanța, nu. Ce avem mămică? Ce au? Oraș turistic Constanța, da? Ce avem noi? Noi nu suntem oameni? Uitați ce e aici. Lacrimi! Pentru ce? Acum 4 ani am fost plătiți cu 800 de lei la 3 buletine de vot. La 5 buletine de vot suntem plătiți cu 700 de lei. De ce? E la mintea prostului că suntem călcați în picioare. Așteaptă copiii mei să iau banii să le duc ceva. Ce? Că nu îi duc la Neversea! Nu au văzut plaja. Ce? Îmi plânge inima”, a declarat o membră a secțiilor de votare.

Membrii sectiilor de votare din Constanta primesc mai putini bani decat restul tarii? Iata ce zice prefectul. VideoMembru al secțiilor de votare

Ce zice Silviu Coșa, Prefectul Județului Constanța

Totuși Prefectul județului Constanța ține să îi liniștească. Se așteaptă să se primească pontajele, iar cei care au lucrat 5 zile își vor primi diferența de bani. Când nu se știe momentan, dar cel puțin oamenii se pot liniști că nu au muncit degeaba.

Membrii sectiilor de votare din Constanta primesc mai putini bani decat restul tarii? Iata ce zice prefectul. VideoSilviu Coșa, Prefectul Județului Constanța

Conform legii ei pot fi pontați maxim 5 zile. La nivelul Constanței au fost 211 secții, a câte 7, se duce spre 1.500 de oameni.  Au fost procese verbale emise de către Biroul Electoral de Circumscripție prin care au fost numiți alții. S-a întâmplat lucrul ăsta din ce mi s-a spus inclusiv în ziua alegerilor. Un om care a fost numit pe data de 9 poate fi plătit 2 zile pe 9 și pe 10. Mai mult el ca membru nu avea ce să facă. Acum, noi documente justificative, respectiv procesul ăsta verbal de constituirea biroului avem pentru 3 zile. Atât ne-a fost trimis. În baza pontajelor și a documentelor pe care le așteptăm și pentru diferența de zile de la Constanța, că la Constanța e problema, și e posibil pe ici pe colo pe la Năvodari, dar nu sunt sigur, plătim și celelalte 2 zile. Dar, dacă ni se spune că un om a mai fost încă o zi, mai plătim o zi, dacă ni se spune că un om a mai fost 2 zile plătim 2 zile. Dar noi documente justificative în momentul ăsta avem pentru datele de 8,9,10 iunie. Noi am zis că nu are niciun rost să stăm încă o zi sau o săptămână până vedem și restul documentelor. Am plătit astea 3 zile pentru care ne-au fost înaintate procesele verbale de constituire și știm exact că Vasile, Ion și Gheorghe au fost în secția de votare astfel încât știm că 3 zile putem să-i plătim pe oameni fără probleme și pentru diferență, da, vom veni cu diferența de plată, dar repet în funcție de ce documente ni se dau de la Constanța. Săptămâna asta ar trebui să termine. La noi, dintr-o parte Guvernul ne dă banii, iar din cealaltă parte ne vin documentele. Noi plătim în baza documentelor pentru că nu are rost să plătim pe cineva 5 zile dacă nu a fost  decât 3. Vine și la noi Curtea de Conturi, în special Auditul și dăm banii înapoi, cum s-a mai întâmplat și la alte alegeri și nu are rost să fugim după oameni cum imputații, cu propriri, cu alte nebunii. Vor fi anunțați cum au fost pontați exact cum au fost anunțați și înainte. ”, a declarat Prefectul Constanței, Silviu Coșa.

În concluzie, membrii secțiilor de votare își vor primi toții banii la un moment dar când... nu se știe.

Video 1:

Video 2:

Video 3:

Video 4:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mikdon1 până nu te arde nu se simte bine, votați în continuare psd, pnl constanta că o să aibă grijă mach1don1 de voi
0
0
Toate babetele și fosilele din Ro să facă matul baston la secțiile de votare...Moartea vă așteaptă cu coasa tinichelelor,nu va mai saturați !
3
4
Cosa un incompetent.Mai votati liberalii la urmatoarele alegeri.Legea nu se aplica la fel in toata tara? m**e PNL
9
1

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710