REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.2° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Membrii secțiilor de votare din județul Constanța încă nu și-au primit banii

Membrii secțiilor de votare din județul Constanța încă nu și-au primit banii

Victor ROTARU 1 iulie 2024 | 00:00 2880

2024 este primul an în care toate alegerile au loc în același an în România. După lungul șir de contradicții pe tema comasării alegerilor locale cu europarlamentare, schimbări de date, coaliția de guvernare a decis ca acestea să aibă loc pe 9 iunie. Din cauza timpului scurt de reacție, alegerile s-au demonstrat a fi un haos total în anumite zone ale României, în Constanța aducându-se în discuție chiar amânarea acestora din cauza scandalului pe numărul urnelor de vot din secții. Chiar dacă a trecut aproape o lună de când alegerile s-au încheiat, iată că oamenii fără de care nu ar fi avut loc alegerile, vorbind acum despre personalul din secțiile de votare, cel puțin din Constanța, încă nu și-au primit banii, aceștia pierzându-și speranța.

Membrii sectiilor de votare din judetul Constanta inca nu si-au primit banii

România a trecut de primul rând de alegeri din anul 2024, an în care au loc toate alegerile. Comasarea alegerilor a creat un val de nemulțumire, atât în rândul partidelor aflate în opoziție, dar și în rândul simpatizanților acestora, discutându-se despre o „hoție pe față”. În final, alegerile au fost comasate, cele locale cu europarlamentarele, și iată că la aproape o lună de la închiderea secțiilor de vot, personalul care a asigurat bunul mers al procesului de votare încă nu și-a primit banii.

Membrii sectiilor de votare din judetul Constanta inca nu si-au primit banii

„În alte județe s-au dat banii pentru toată lumea, la noi nu”

Constănțenii care au făcut parte din personalul din secțiile de votare sunt revoltați, așteptându-și încă banii pentru munca prestată în ziua de 9 iunie, dar și pentru zilele de dinainte: „Eu am fost locțiitor la o secție de votare. Am tot încercat, am dat telefoane. Toate bune și frumoase, am muncit în condițiile pe care le știe toată lumea, cu comasarea alegerilor, cu toate mizeriile ordinare. S-a terminat procesul electoral, s-a terminat de numărat voturile de nu știu cât timp, în alte județe s-au dat banii pentru locțiitori, membrii, pentru toată lumea, la noi nu. Motivele nu știm care sunt pentru că pasează pisica de la unul la altul, că Primăria, că BEC-ul. Mi se pare anormal, mai avem puțin și se face o lună de când au trecut alegerile și noi nu ne-am primit banii. Am fost locțiitor în Constanța. Am luat legătura la BEC, cu o doamnă, care a fost foarte drăguță, mi-a explicat că nu ține de ei și că încearcă ea să rezolve nu știu ce lucruri pe care nu le-au făcut cum trebuie, niște liste, nu-mi dau seama. Doamna nu a fost coerentă pentru că nu avea nici ea destule informații. La Primărie nu-mi răspunde nimeni. Mi s-a spus să ne adresăm la domnul primar. Domnul primar care este acum bine înșurubat în funcție pentru încă 4 ani nu cred că mai are nici un interes pentru noi. În alte județe a fost posibil ca banii să se dea în câteva zile, am discutat cu persoane care mi-au zis că au primit banii de câteva săptămâni. Am zis să mai avem răbdare. Suntem la începutul lunii iulie.”, a transmis pentru Replica de Constanța un locțiitor dintr-o secție de votare din municipiul Constanța.  

Câți bani au câștigat membrii secțiilor de votare la alegerile din 9 iunie

Fiecare secție de votare a fost compusă dintr-un Președinte, un Locțiitor, până la șapte membri, operatori de calculator, plus polițiști și jandarmi. Președintele și Locțiitorul sunt selectați dintr-o listă de juriști și alte persoane calificate și sunt plătiți cu 330 lei pe zi. Ei au avut rolul de a conduce secția de votare. De asemenea, președintele a fost responsabil de întocmirea proceselor-verbale și de transmiterea rezultatelor.

Cei care au verificat actele de identitate ale oamenilor sunt operatorii de calculator. Câte unul sau doi în fiecare secție, în funcție de fluxul de cetățeni. La final de zi, teoretic, trebuia să primească 330 lei. În total pentru cele 5 zile lucrate, - 1.650 de lei brut, bani care vin de la prefectura fiecărui județ. Precizăm că peste 50.000 de oameni au fost instruiți pentru alegerile din 9 iunie. Cei mai mulți sunt operatori de tablete. 

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, asa este..neseriosi!
3
0
FRUMOASA IMAGINE...CHIAR NU VA ESTE ...RUSINICA.????CUM A PARTICIPAT ACEL INDIVID IN SECTIA DE VOTAR ...IN CHILOTI ????SI CU ECUSONUL ATARNAT DE GAT???NU NE MAI FACEM BINE.. RUSINICA...
9
3
Niste tinichele.. merită niciun leu
11
8

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515