REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Meniu special de Crăciun, în spitalele constănțene

Meniu special de Crăciun, în spitalele constănțene

A.F. 23 decembrie 2023 | 15:41 1033

Spiriduşii de la ,,Arimex Comexim 2000 SRL” vor pregăti cu drag meniuri speciale, tradiționale, că la mama acasă şi vor oferi o mulţime de bunătăţi pentru toți pacienții internați în spitalele din Constanța, iar Spiridusele, cu complicitatea Moșului, vor aduce pentru toți copiii internați o mulțime de cadouri.

Meniu special de Craciun, in spitalele constantene

Micul dejun va fi compus din ceai cu lămâie, tobă, lebăr, caltaboș, muștar, cașcaval, brânză topită, caş de vacă, urdă de vacă, ou fiert, unt, miere de salcâm.
 
Supliment pacienţii vor primi: iaurt natural, sana, chefir, taurt cu vișine şi lapte dulce,
 
La prânz cei internaţi în spitalele constănţene vor avea ciorbă țărănească de purcel, supă de văcuță a la grec, supă de curcan cu tăiței, supă de pasăre cu roșii și găluște, supă de legume a la grec, supă strecurată de legume; sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute în saramură, vrăbioară de mânzat în sos de roșii  cu piure de cartofi, vrăbioară de mânzat rasol cu piure de cartofi, cârnați haiduceşti la grătar cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor în sos de vin pe pat de orez cu legume, friptură de purcel la tavă în sos de vin pe pat de orez cu ciuperci, brânză proaspătă de vaci cu piure de cartofi.

Salate prânz: salată de varză albă cu morcovi, salată de sfeclă roșie, salată de castraveți cornichon murați, salată de gogonele cu conopidă.
 
La desert se vor delecta cu cozonac cu nucă, stafide, rahat și cacao şi compot de fructe de sezon.

Supliment va fi compus din măr copt cu miere și stafide, portocale, mandarine, pomelo şi banane.

La cină pacienţii vor avea cotlet de porc marinat la tavă cu amestec mexican de legume, pulpe întregi de pui  la cuptor în sos de vin și sote de broccoli, cartofi, morcovi, fasole verde și conopidă, piftie de purcel și brânză pufoasă cu verdeață, ficăței de pui rumeniți la tavă, și cartofi copți la cuptor cu rozmarin, sote de legume (cartofi, broccoli, conopidă, fasole galbenă) cu brânză de vaci şi ceai cu lămâie. Ca salate vor primi la cină salată de sfeclă roșie.
 
Desert: suc natural  de portocale, suc natural de zmeură, băutură carbogazoasă de portocale, biscuiți cu cremă de cacao, napolitane, prăjitură.

Preotul  Cristea Gigi va sfinţi bucățele şi va oficia înălţătoarea slujbă religioasă.

Moş Crăciun, ajutat de o Crăciuniţă şi patru elfi, vor veni la toţi copii internaţi în Spitalul Judeţean şi în Spitalul de Boli Infecţioase, împărţind mângâieri, încurajări, zâmbete şi bucurii, aducăndu-le speranţe. 

Pe lângă acestea, fiecare copilaș va fi răsfaţat cu multe dulciuri şi fructe. În plus, sacul Moşului, are pentru ei, creioane şi carţi colorate în care vor desena şi vor află despre Naşterea lui Iisus şi magia Crăciunului. Ba mai mult, micuţii bolnăviori vor primi câte o păpusă vorbitoare, de la care vor învăţa rugăciunile ,,Tatăl nostru” şi ,,Înger îngeraşul meu”.

„Mulţumim din nou echipelor Dobrogea Grup SĂ, Delaco Distribution SRL, Selgros Cash & Carry SRL, Sole Mizo România SRL, Marton Fruct SRL, IF Lazăr Victoria, PFA Dumitra Laura-Elena, Smithfield Prod SRL, Euro Consumer SRL, Gecam SRL și Zbornicul SRL pentru grijă și sprijinul permanent acordat în îmbunătăţirea meniurilor pacienţilor internaţi.

Tuturor pacienţilor internaţi le transmitem gânduri de bine, insănătoşire grabnică şi ne rugăm că bunul Dumnezeu şi  Maică Domnului, să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească şi să intâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urmă”, au transmis reprezentanţii Arimex Comexim 2000 SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510