Merită să îți dai copilul la școli private
Merită să îți dai copilul la școli private
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎn ultimul deceniu, numărul şcolilor private din sistemul de învăţământ preuniversitar aproape că s-a dublat, de la 170 în anul 2011 la 315 în 2020, ultimul an pentru care INS are date disponibile. Viteza cu care se dezvoltă noile unităţi private de învăţământ vorbeşte mult despre eşecul învăţământului de stat, care forţează părinţii să găsească opţiuni mai bune pentru educaţia copiilor. Potrivit Aurei Bogdan, directorul executiv al International British School, şcolile private se diferenţiază notabil faţă de învăţământul de stat mai ales prin abordarea programei, structura anilor de studiu, dar şi prin modurile în care este evaluată şi urmărită dezvoltarea celor mici.
„Diferenţa dintre programe este una majoră. Noi ne derulăm activitatea după programa din Marea Britanie, deci funcţionăm ca o şcoală în Anglia. De la structura aceasta de 13 ani până la abordarea programei de învăţământ şi a educaţiei în limba engleză. Profesorii sunt nativi, foarte mulţi chiar din Anglia. Partea de examinare este diferită, partea de urmărire a dezvoltării copiilor este diferită” a mai spus Aura Bogdan la ZF Live.
O altă diferenţă importantă este abordarea elevilor în raport cu propriile abilităţi şi capacităţi. În prima fază, şcolile private caută să dezvolte curiozitatea elevilor, pentru a le identifica abilităţile şi capacităţile. De la liceu, şcolile private încep să dezvolte ce au descoperit alături de studenţi, mai explică Aura Bogdan.
„Abordarea ca acces la învăţământ este diferită. Dacă în anii mici încercăm să dezvoltăm partea de curiozitate, în partea de secondary school urmărim foarte mult dezvoltarea de aptitudini pentru că în momentul de faţă am evoluat şi în această zonă. Învăţământul face parte din evoluţia şi impactul părţii de AI. Suntem atenţi atât la nevoile copiilor de a se dezvolta, dar şi la ce vor ajunge ei să acceseze când vor termina această şcoală” a mai declarat Aura Bogdan, directorZF executiv în cadruMediafaxl şcolii private International British School, la ZF Live.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News