REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova! Autoritățile cer oamenilor să evacueze zona

Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova! Autoritățile cer oamenilor să evacueze zona

A.C. 2 mai 2024 | 15:28 896

Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert în care cer oamenilor să evacueze zona din Slănic Prahova, unde s-a surpat o stradă, iar clădirile riscă să se prăbușească.

Mesaj RO-Alert in Slanic Prahova! Autoritatile cer oamenilor sa evacueze zona

Prefectul județului, Emil Drăgănescu, aflându-se la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetățenii orașului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite și a informațiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului. De asemena, prefectului județului Prahova, roagă cetățenii orașului Slănic să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități.

Mesaj RO-Alert in Slanic Prahova! Autoritatile cer oamenilor sa evacueze zona

”Alertă de urgență: extremă

Pericol cauzat de producerea unei TASARI DE TEREN in localitatea Slănic, str. 23 August. Părăsiți/evitați zona. Pentru protecția dumneavoastră, respectați măsurile dispuse de autorități, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona de risc.

Informați si persoanele din jurul dumneavoastră”, a transmis ISU Prahova în mesajul RO-Alert.

Mesaj RO-Alert in Slanic Prahova! Autoritatile cer oamenilor sa evacueze zona

”Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea  comunităților din proximitatea zonei afectate.

În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă  din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și  analiză a situației  la fața locului”, a transmis DSU.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510