REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Mesajul lui Ciucă pentru sindicaliștii din învățământ: "Găsim soluţii împreună"

Mesajul lui Ciucă pentru sindicaliștii din învățământ: "Găsim soluţii împreună"

Ana Maria LIPAN 21 mai 2023 | 16:28 2314

Luni ar putea fi haos în sălile de clasă, motiv pentru care Nicolae Ciucă a discutat, duminică, cu sindicatele din Educaţie, nemulţumite de salariile cadrelor didactice. Premierul României. Premierul le-a transmis sindicaliştilor din învăţământ că educaţia rămâne, alături de sănătate, prioritate pentru Guvern. El a ţinut să sublinieze că "din acest buget trebuie să facem în aşa fel încât să asigurăm tot ceea ce trebuie asigurat pentru buna funcţionare a întregii ţări", şi a adus în discuţie situaţia copiilor care anul acesta au examene naţionale şi care nu au nevoie şi de alte emoţii decât cele provocate de Evaluarea Naţională sau Bacalaureat.

Mesajul lui Ciuca pentru sindicalistii din invatamant: 'Gasim solutii impreuna'

Negocieri pe ultima sută de metri, înainte de greva profesorilor care urmează să înceapă luni, după cum anunţă preşedinte FSLI, Simion Hăncescu. Premierul Nicolae Ciucă a afirmat deja că soluţia pentru revendicările sindicatelor din Educaţie este în legea salarizării unitare, în timp ce ministrul Muncii, Marius Budăi, consideră că soluţia nu este doar la el, ci la întreaga coaliţie. Din punctul de vedere al sindicaliştilor, indiferent de rezultatul negocierilor, greva va avea totuşi loc, cel puţin în ziua de luni, dat fiind că o decizie de încetare a protestului implică şi consultarea membrilor de sindicat.

Greva profesorilor. Mesajul lui Nicolae Ciucă pentru sindicaliştii din Educaţie

"Nu cred că a fost vreo solicitare de dialog căreia Guvernul să nu-i răspundă. Că am responsabilitatea a tot cea ce înseamnă rezolvarea problemelor, astfel încât împreună că putem să rezolvăm probleme. Nu există un numitor comun pe care să putem să-l folosim, altul decât cel al dialogului, al cunoaşterii realităţii şi al asumării responsabilităţii fiecăruia dintre noi. (...) Cu toţii (Guvernul, coaliţia – n.r.) nu am făcut nimic altceva decât să căutăm soluţii şi sunt convins că vom găsi soluţii împreună, pentru că am înţeles şi înţelegem în continuare nevoia de a face în aşa fel încât ţara noastră, cetăţenii României să aibă încredere într-un sistem de educaţie pe care l-am considerat, îl considerăm şi îl vom respecta în continuare ca făcând parte din primele două priorităţi ale programului de guvernare", le-a spus premierul Nicolae Ciucă sindicaliştilor din Educaţie, potrivit observatornews.ro.

Acesta susţine că "distorsionările" care afectează sistemul de educaţie au fost cauzate de aspecte care au apărut "de-a lungul timpului", subliniind că decizia privind greva este una "absolut de nedorit de nimeni". 

Greva poate afecta Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat

"Este absolut greu de explicat copiilor care în preajma examenelor, oricum au emoţia aceasta a examenelor, venim acum şi întărim această emoţie pe o situaţie care poate să degenereze într-o grevă generală. În dialogul pe care l-am avut, aţi înţeles problemele care sunt la nivel naţional. Nu pot să nu vorbim şi să facem în aşa fel încât să ducem la bun sfârşit ceea ce ne angajăm că putem fiecare dintre noi. Au fost toate situaţiile prin care a trebuit să asigurăm gestionarea şi rămânerea în echilibru a societăţii, a economiei, a educaţiei, a sănătăţii, a tot ceea ce avem noi de gestionat de la nivelul Guvernului. Din acest buget trebuie să face în aşa fel încât să asigurăm tot ceea ce trebuie asigurat pentru buna funcţionare a întregii ţări. Am asumat că prioritatea este educaţia şi în continuare o afirm public că prioritatea este educaţia. Ea rămâne în topul asumărilor noastre la nivelul coaliţiei", a precizat primul ministru.

El le-a cerut sindicaliştilor de toate măsurile luate de Guvern pentru a da "un semnal clar că educaţia este prioritatea numărul unu alături de sănătate".

La consultări mai participă preşedintele Camerei Deputaţilor, viitorul premier Marcel Ciolacu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gaura neagra de 20 miliarde euro este din economia neagra, pentru că închizi tu ochii la escrocii de voi care faceți afaceri subterane și nu achitați impozite și taxe.Va doare in c*r de profesori și copiii noștri.Javretilor!
2
0
Daca nea Ciuca este tot ce poatet scoate mai bun PNL-ul pt. viitoarele alegeri prezidentiale,mai bine sa stea acasa.Nici la toaleta nu merge fara permisiunea Serviciilor si a lui Iohannis! Oricum,anti-romanul Klaus a reusit sa decredibilizeze PNL-ul,ca au ajuns aproape in postura PNT-cd. Deh, exact cum il numea cineva : ,,premierul de la Grivco"! Cine se intalnea la Grivco? Poate prim-ministrul crede ca toata lumea isi cumpara cate 5-6 case ca profesorul de la Cotroceni!
5
0
trebuia facut pana acum, te ai trezit acum din morti? Porc jeggos
4
1
Du-te dracului, PNList j***s
8
0
Ce dobitoci conduc aceasta tara.Taie boule salariile si pensiile nesimtite,ale tale la putorile de magistrati la toti incompetentii care au distrus tara asta si dati dracului cui merita nu ii luati voi animalelor analfabete ce sunteti
11
2
Ciuca este demagog. Zice ca impreuna gasim solutii. Profesorii au fost mintiti foarte mult timp. Ce este deajuns este deajuns. Ciuca sa aplice legea salarizarii. Sa taie cheltuielile de la Parlament, Presedentie, subventiile la ONG cu catei si pisice, ONG cu scopuri dubiose.
10
1
"Pe Ciuca al nostru" nu il mai baga nimeni in seama ! Amin
6
1
Pentru prim ministrul Ciuca nu pot sa ii trimit in judecata că a fraudat diplomă de doctor...doar pentru unii prostii ii pot găsi vinovați...javra la javra trage
8
1
Gasiti solutii si pentru a elimina orele de pregatire ? Dar pentru cei care lucreaza in mediul privat, in orice domeniu, ce solutii gasiti?
8
1
tocmai am intrat in deficit excesiv, sa vedem ce talharii mai inventati
11
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016