REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mesajul lui Klaus Iohannis la Summitul NATO 2024 privind obiectivele României: „Nu intenționăm să mergem la război”

Mesajul lui Klaus Iohannis la Summitul NATO 2024 privind obiectivele României: „Nu intenționăm să mergem la război”

Victor ROTARU 12 iulie 2024 | 00:00 164

Președintele României a susținut declarații de presă la Washington, în marja participării la Summitul NATO 2024. Acesta a dat detalii despre obiectivele țării noastre, care se vor discuta în aceste zile în cadrul Alianței, și despre acordul bilateral de securitate pe care îl va semna cu Ucraina.

Mesajul lui Klaus Iohannis la Summitul NATO 2024 privind obiectivele Romaniei: „Nu intentionam sa mergem la razboi”

Rusia rămâne cel mai mare risc pentru securitatea europeană şi euroatlantică, iar NATO trebuie să fie pregătită să se apere, a spus Klaus Iohannis.

„Unitatea şi solidaritatea reprezintă clar avantajul nostru strategic şi s-a văzut în anii de când a început agresiunea rusă împotriva Ucrainei foarte clar acest lucru”, a subliniat șeful statului.

Principalele precizări făcute de Președintele României, Klaus Iohannis, la Summitul NATO 2024:

    România şi cetăţenii săi beneficiază de cea mai importantă garanţie de securitate din toate timpurile.
    Summitul va marca progrese semnificative pentru descurajarea mai ales pe flancul estic.
    Pentru noi e important ca regiunea Mării Negre să fie considerată de importantă strategică. O abordare mai structurată înseamnă un pachet de  măsuri concrete, inclusiv creșterea prezenței aliate.
    Noi am facilitat un coridor în Marea Neagră pentru tranzitul cererealelor ucrainene și am investit în infrastructură. România e unul dintre cei mai activi susținători ai viabilității economice a Ucrainei.
    Aliații adoptă măsuri de întărire a apărării antiaereiene pe flancul estic. Asta sigur ne privește pe noi și ne amintim de situații în care drone au căzut pe tetoriul național.
    Urmărim să ne asigurăm că planurile de apărare ale Alianței pe flancul estic pot fi realizate întocmai.
    Am accentuat importanța mobilității militare și aici, la Washington, România se va alătura unui coridor de mobilitate militară alături de Bulgaria și Grecia.
    Vrem să găzduim unități de comandă.
    Vom definitiva realizarea unui comandament special realizat cu Bulgaria.
    România susține ca perspectiva nord-atlantică pentru Ucraina să fie afirmată.
    Vom agrea un sprijin sporit pentru alți parteneri vulnerabili afectați de războoi. Pentru noi importanța cea mai mare o acordăm R Moldova. În declarația finală, R Moldova e reflectată adecvat. Trebuie sprijinită să contracareze atacurile hibride ale Rusiei.
    Acest summit va fi mai mult decât unul aniversar pentru că ne aflăm într-un moment care solicită o unitate mai puternică.
    Nu intenționăm să mergem la război. Noi ne pregătim pentru a ne apăra și pentru a garanta pacea. Dar pacea poate fi garantată și apărată doar dacă ești puternic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanii vor face ce li se va porunci de catre marile puteri si atunci Klauss sau viitorul tovaras presedinte ne va spune ce i s-a dictat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510