REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
19.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Metoda de înșelăciune „Bancnota de 500 de lei“ a revenit pe litoral

Metoda de înșelăciune „Bancnota de 500 de lei“ a revenit pe litoral

Andreea VLAICU 2 august 2024 | 00:00 533

Metodele de înșelăciune evoluează de la an la an, astfel escrocii încearcă să vină mereu cu ceva nou pentru a lua prin surprindere victimele pe care vor să le înșele. Iată că unii șarlatani își încearcă norocul și folosesc metode cunoscute de majoritatea cetățenilor, cu riscul de a fi demascați, că poate-poate le pică cineva în plasă. Un bărbat, de exemplu, umblă prin stațiunea Costinești încercând să fraierească lucrătorii comerciali prin metoda bancnotei de 500 de lei. Mai pe scurt, întreabă vânzătorii de pe litoral dacă îi pot schimba o bancnotă de 500 de lei în mai multe bancnote de valoare mai mică, provocând în același timp o diversiune ca să rămână în buzunar și cu bancnota sa și cu ce primește de la victimă. Din fericire, lucrătorul a conștientizat imediat situația și l-a demascat.

Metoda de inselaciune „Bancnota de 500 de lei“ a revenit pe litoralșarlatanul

Din păcate, șarlatanii care încearcă să profite de naivitatea oamenilor cumsecade acționează atât în mediul online cât și prin metoda mai învechită, pe străzi. Aflându-ne în secolul tehnologiei, când orice eveniment sau situație poate fi împărtășită cu internauții, astfel ajutând să nu cadă și alții în plasa escrocilor, majoritatea cetățenilor sunt puși în temă privind metodele de înșelăciune. Este și cazul unei femei care lucra la un magazin de tatuaje în Costinești. Aceasta a fost abordată de un bărbat care i-a întins o bancnotă de 500 de lei, în speranța că îi va schimba în mai multe hârtii cu valoare mai mică. Femeia a realizat că este vorba despre o diversiune prin care i se distrage atenția și l-a demascat pe infractor.

Cum funcționează metoda cu bancnota de 500 de lei?

De obicei, hoțul abordează vânzătorul și îi cere să-i schimbe o bancnotă de 500 de lei în bancnote mai mici de 5, 10 sau 50 de lei. Când vânzătorul îi întinde teancul de bani, el se răzgândeşte brusc şi cere să i se schimbe banii cu alt tip de bancnote, de valoare mai mare sau mai mică, de la caz la caz. Atunci escrocul sustrage o parte din bancnote şi le introduce discret în buzunar, apoi îi cere înapoi vânzătorului bancnota de 500 de lei spunând că s-a răzgândit şi nu mai vrea să schimbe banii. De multe ori s-a adeverit că bancnota pe care încearcă hoții să o „schimbe” este chiar una... falsă.

Metoda de inselaciune „Bancnota de 500 de lei“ a revenit pe litoral

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, trebuie evitate schimburile de bancnote către persoane suspecte. În cazul în care realizați totuși un astfel de schimb, când primiţi suma solicitată, trebuie numărate cu atenţie bancnotele şi nu mai întoarceţi banii spre renumărare. Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o suma mult mai mică şi sub diverse pretexte, infractorii dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înşelată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768