REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22.9° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Metroul din Beijing a renunţat la obligativitatea măştii

Metroul din Beijing a renunţat la obligativitatea măştii

Valentina CAMARA 16 aprilie 2023 | 21:30 542

Persoanele care călătoresc cu metroul din Beijing nu mai sunt obligate să poarte mască sanitară, conform unei informaţii publicate duminică de presa din capitala Chinei, la câteva zile după ce un expert chinez în sănătate a declarat că nivelul ameninţării COVID-19 nu mai este periculos pentru oameni, transmite Reuters.

Metroul din Beijing a renuntat la obligativitatea mastii

Măsura ridicării obligativităţii măştilor pentru călătorii cu metroul corespunde deciziei generale luate de China, care a anunţat în urmă cu o săptămână că nu mai este obligatorie purtarea măştii în mijloacele de transport, conform presei chineze.

"Este ca şi când s-ar fi încheiat o epocă", a comentat un utilizator al popularei aplicaţii de socializare şi comerţ electronic Xiaohongshu, citat de Reuters.

Personalul unei staţii a metroului din Beijing a îndepărtat afişele care proclamau obligativitatea măştilor, conform publicaţiei Beijing Daily.

Pandemia se apropie de sfârşit, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat Wu Zunyou, epidemiolog-şef al Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, conform publicaţiei China Daily.

China, care a renunţat la politica sa strictă anti-COVID în luna decembrie, a anunţat că ultimele date oficiale indică faptul că rata infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut uşor la începutul lui aprilie, conform Global Times. Chiar şi aşa, specialiştii chinezi în boli respiratorii sunt de părere că este improbabil să apară un nou mare val de infecţii la nivelul întregii ţări.

Astfel, măştile au devenit opţionale pentru transportul public şi supermarketuri, cinematografe şi alte spaţii publice închise, transmite şi Xinhua.

De cealaltă parte, măştile rămân obligatorii pentru persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus şi pentru persoanele care au simptomele COVID-19, în instituţiile medicale şi în sanatorii, precum şi dacă apar noi focare locale de transmitere, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436