REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Meva Concept continuă să-și bată joc de banii Constanței!

Meva Concept continuă să-și bată joc de banii Constanței!

Virgil STOIAN 11 mai 2024 | 00:00 6547

Lucrările de reabilitare a străzii pietonale Ștefan cel Mare au început în octombrie 2021, compania Meva semnând contractul cu termen de finalizare 15 mai 2023. Societatea a avut și trei subcontractanți declarați SC Fraicom, pentru lucrări spații verzi și mobilier, SC Mooz pentru lucrări electrice și SC Highwaters pentru lucrări amenajare fântâni arteziene. Ei bine, se pare că în acest sezon estival constănțenii nu vor avea parte de fântâni arteziene, Meva Construct neonorându-și lucrările, cu toate că ei ar fi trebuit doar să monteze pompele și luminile, lucrările de construcție fiind finalizate încă din noiembrie 2023, de către SC Mooz. Cu toate acestea, firma nu poate fi trasă la răspundere decât de supervizorul de lucrări, care poate lua decizii de încălcări ale contractului și penalizări. În acest moment, contractul este finalizat în proporție de 80%, dar doar datorită subcontractorilor.

Meva Concept continua sa-si bata joc de banii Constantei! Fântâna arteziană

De ce Meva face ce vrea la Constanța?!

Strada Ștefan cel Mare ar fi trebuit să arate ca în Occident, după finalizarea lucrărilor. Începute în octombrie 2021 lucrările ar fi trebuit să fie terminate pe 25 mai 2023. Ne aflăm în mai 2024 și lucrările încă nu sunt terminate, din cauza firmei Meva Concept, care manifestă un dezinteres total, la fel ca în alte proiecte pe care le-au contractat în alte orașe din țară. Societatea a avut și trei subcontractanți declarați, SC Fraicom, pentru lucrări spații verzi și mobilier, SC Mooz Services, pentru lucrări electrice, și SC Highwaters pentru lucrări amenajare fântâni arteziene, însă chiar și așa, nu a executat aproape nimic din ce a propus.

așa trebuia să arate strada Ștefan cel Mare

Pe lângă proiectul de pe Ștefan cel Mare, se vede dezinteresul firmei Meva Concept și prin prisma altui proiect, și anume lucrările de pe bulevardul Ferdinand, unde nu sunt montate panourile informative și băncile smart. Chiar dacă supervizorul lucrării a transmis notificări către Meva, se pare că acestea au rămas fără răspuns. În conformitate cu legea care guvernează aceste contracte europene, firmei Meva, pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, trebuia să i se rezilieze contractul, iar acestea erau continuate de beneficiar!

Întrebarea care se pune este când vor fi finalizate lucrările menționate și de ce nu se aplică legislația care guvernează aceste contracte. Mai mult decât atât și Primăria a făcut demersurile legale, către supervizor, pentru finalizarea lucrărilor, dar tot fără rezultat.

Meva Concept continua sa-si bata joc de banii Constantei! Strada Ștefan cel Mare

Meva Concept, abonată la bani publici

Meva Concept face obiectul unei cercetări a Departamentului Antifraudă, din cauza proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța“. Firma este o obișnuită a contractelor pe bani publici, în special în județul Arad, unde a obținut mai multe contracte. Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL, societate aflată acum în insolvență, este Ligia Andreea Paraschiv. Firma figurează cu 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la peste 200 de milioane de lei. Pe anul 2022, firma a raportat o cifră de afaceri, pentru anul anterior, de 62.753.373 lei, profit de 4.425.722 lei și 65 de angajați!

Precizăm că pe anul fiscal 2023 societatea nu a binevoit să-și facă public bilanțul.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364