REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Meva Construct are 10 zile să remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

Meva Construct are 10 zile să remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

Mirela PASCAL, Alexandru CRENGANIȘ 19 mai 2023 | 00:00 5817

După ce reporterii Replica au luat la pas bulevardul 1 Mai, unde au descoperit că, pe porțiuni întregi, mai ales în zona Doraly, lucrările au fost făcute de mântuială, ne-am deplasat și pe bulevardul Ferdinand, unde am constatat aceeași bătaie de joc pe banii statului. De data aceasta, constructorul este altul, și anume Meva Concept, care încasează 68.888.580,61 lei. La o așa sumă, trotuarele ar trebui să fie... de lux. În realitate, e jale! Contactat pentru un punct de vedere cu privire la modul în care este executată lucrarea, reprezentantul companiei nu ne-a oferit declarații, precizând că este plecat în străinătate.

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

Și pe bulevardul Ferdinand lucrările sunt în toi, la fel ca pe Ștefan cel Mare, de care se ocupă aceeași firmă, Meva Concept. De mai bine de doi ani primăria și autoritățile locale ne spun să avem răbdare pentru că lucrările infernale din oraș se vor termina. Însă în realitatea nu este deloc așa, ba mai mult lucrările care se fac sunt de o calitate inferioară.

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

În zona Muzeului de Artă și până la Gară găsim nenumărate nereguli. Deși trotuarele au fost amenajate de curând, acestea arată deplorabil, și pe porțiuni întregi sunt denivelări, pavele puse prost, în unele zone lipsesc, iar pe pistele de bicicletă sunt adevărate capcane.

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

În unele zone pista este presărată cu gropi sau guri de canalizare, care pot pune în pericol viața bicicliștilor. Supervizorul lucrărilor, societatea Agora Concept, a dat constructorului aviz de neconformitate și au termen de remediere 10 zile, dacă nu vor fi sancționați.

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

Firma care se ocupă de trotuare este Meva Concept

Așa cum am spus și mai sus, firma care se ocupă de trotuare este Meva Concept, unde unic asociat este o anume Paraschiv Ligia Andreea. Aceeași firmă cu sediul într-un apartament din București, care se ocupă și de lucrările de pe Strada Ștefan cel Mare, acolo unde supervizorul a pus-o să scoată dalele și să le monteze din nou.

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

Nu s-a mai apucat Meva de remedieri, ci Mooz Services SR, pe care a contractat-o ca să se ocupe de reparații. Cea din urmă este deținută de Viorel Farcaș, fostul șef de la Confort Urban.

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

Farcaș repară ce strică Meva Concept

Reprezentantul Meva Concept, care supervizează lucrările din Constanța, a fost contactat pentru un punct de vedere, dar a refuzat să dea declarații, precizând că e plecat din țară, și a pasat problema în sarcina lui Viorel Farcaș. Acesta din urmă ne-a declarat că firma sa a fost subcontractată pentru lucrări privind carosabilul, dar și pentru remedierea lucrărilor prost executate de Meva.

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! VideoViorel Farcaș

“Noi de ocupăm doar de frezarea asfaltului pe Ferdinand. Lucrările care țin de trotuar sunt executate de Meva. Și eu am văzut lucrările despre care vorbiți și, din cât am înțeles, au primit aviz de neconformitate și au termen de remediere 10 zile, iar dacă nu se conformează, remedierea se va face din garanție de către alte firme.” a declarat Farcaș. “Sunt zone neterminate, dar și zone neconforme, în special la ridicări de capace și îmbinări între capacele ce există și pavele. Ce a făcut firma respectivă nu pot să comentez, dar nu ar trebui să se ajungă aici. Unde au pus pavele prost, pe Ștefan cel Mare , au primit aviz de neconformitate și am început să le scotem și să le punem cum trebuie. Încerc acum să remediez ce au stricat, fără costuri suplimentare Eu am instalațiile electrice, iar când acestă firmă a întârziat din n motive nu am putut să termin lucrările.”, a adăugat Farcaș

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

Supervizorul lucrărilor: Sunt șanse să se termine lucrările la sfârșitul anului

Replica a decis să contacteze și supervizorul lucrărilor de pe bulevardul Ferdinand și strada Ștefan cel Mare, în speță firma Agora Proiect SRL. Reprezentată firmei, Forausberger Simona Carolina, care este unicul asociat la firmei. Acesta a declarat că lucrările încă nu au fost recepționate și dă vina pe muncitori, pentru execuția slabă. “Lucrările de pe Ștefan și Ferdinand nu au fost recepționate. Dacă lucrările nu sunt executate cum trebuie, acestea sunt executate din nou. Acest lucru se întâmplă din cauza calității oamenilor care lucrează în execuție. Au diferite etape de execuție după care se verifică lucrările, iar unele se acceptă, iar altele au dispoziție să le refacă conform proiectului. Diriginții de șantier sunt tot timpul în șantier, iar dacă lucrările nu sunt executate conform, nu se plătesc, iar un alt mijloc de rezolvare nu există”, a spus supervizorul. 

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

Acesta ne-a mai declarat că, în ciuda faptului că sunt probleme și neconformități, lucrările vor fi gata până la finalul anului ”Pe lucrările de pe Ferdinand se vor aloca penalități, acestea se calculează conform proiectului și se calculează în momentul evaluării lucrării. Sunt șanse să se termine lucrările la sfârșitul anului. Problemele care sunt pe aceste bulevarde sunt și din cauza rețelelor din subteran dar și din cauza suprapunerii de contracte. Sunt firme care acum intervin și care distrug pavelele. Luxten, de exemplu, a intervenit și a distrus pavelele și pista pentru biciclete, dar vor fi remediate.” a încheiat Simona Carolina Forausberger.

Meva Construct are 10 zile sa remedieze dezastrul de pe bulevardul Ferdinand! Video

De la teorie la practică este drum lung și anevoios, după cum, deja, observăm, și doar o minune ar putea face ca lucrările la marile bulevarde, realizate pe fonduri europene, să se termine în decembrie 2024. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci, trebuie să dăm banii înapoi!

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puscaria ,toat gasca de excroci ! Farcas asta a aranjat din timp aceste contracte si acuma se da salvator ? Mai sa fie sa credem ca se sacrifica ...Oare de ce ? Cine-i dobitocul care a semnat contract de inceperea unor lucrari de peste 39 milioane de euro (da ,euro !) cu o firma cu sediul intr-un balcon din Bucuresti,fara salariati si fara utilaje ? Cum se fura banii comunitatii sub nasul Curtii de conturi si a DNA ?
3
0
Degeaba se infoaie Chitac si spune pe toate posturile ca orasul Constanta a a reusit sa ia de la UE cele mai mari fonduri . Nu se vede nicaieri . Lucrari de p*****a calitate . Iar pana ce se vor termina orasul va fi jalnic. De fapt sua accesta cele mai mari fonduri pentru a se restitui parandaratul . Nu va este clar ?
7
0
Bai Chitac stie toata Constanta ca nu esti in stare de nimic, dar sa l promovezi pe Jimmy ca fiind cel care repara ce nu a facut bine Meva inseamna ca esti dus.
10
0
Este acel.. Viorel Farcas...Confort Urban......bine, pa....
9
0
Viceprimarul socoteste ca este de cuviinta sa mai tra teasca un eveniment in piata ovidiu in acest weekend. Orasul este sub asediul utilajelor care trudesc la program de bugetar iar craterele nu contentesc sa apara iar maretul Rusu organizeaza evenimente. Bvd Lapusneanu s a transformat intr un labirint de gropi cratere iar trotoarele au inveput sa cedeze de la trocadero pana la cap de linie 100. Dar vicele si sef lui au alte treburi. De abia astept sa l intalnesc mai ales pe domnu vice. Rusule fa bine si asgunde te.te voi umili
12
1
nu numai la doraly! TOT ! E varza iar calitatea materialelor este mai p*****a decat chitac. Multa mwe cu kkt chitac !!!
11
0
De fapt lucrarile par nefinalizate, nu ca s-au deteriorat in perioada de garantie. Asa ca ar trebui sa urmariti cine le-a semnat receptia de finalizare a lucrarilor.
14
0
Daca primarul n-o da afara pe merla, inseamna ca-i convine situatia asta si-i place cum arată Constanta?!
12
0
Parca sunt porniti sa distruga orasul. In cel putin 30 de zile vor veni si turistii care vor aglomera traficul impreuna cu masinile din Ucraina cate circula bezmetic. Rute pe care normal le faci in 10 minute, acum le faci daca ai noroc in 40 - 45 de minute. Inteleg ca vrem sa modernizam, dar etapizat, nu sa decoprtezi tot orasul in acelasi timp. In legatura cu lucarile de mantuiala, bataie de banul public. Bine ca avem evenimente culturale, pe bani multi.
15
0
Nu zicea feliciu ca toate lucrarile sunt in termen si totul este perfect?? De ce acum au aparut problemele???
15
3
Pana nu scapam de merla așa o sa arate orașul. Relicva comunista trebuia data afara din prima dacă venea un primar care voia sa facă treaba. Cu Comuniștii nu faci treaba, știu doar sa fure pentru ei. Trebuia înlocuită de mult cu cineva competent, mai in putere de munca, mai tânăr evident. Noi constănțenii am avea rabdare, dacă am știi ca lucrările care se fac durează mai mult decât trebuie dar se fac bine n ar fi problema. Dar problema e ca se fac p***t, execrabil! După ce ca durează mult mai sunt și de 2 lei. Chiar nu se pot mișca din biroul ăla sa supervizeze cât de penal se pun Pavelele pe toate bulevardele? Suntem bătaia de joc a muncitorilor și a băieților deștepți ?!
16
1
si daca nu rezolva, va pati ce?? ii da o cafea primarul drept recompensa...
10
1
Alt i*******r in afara de Farcas nu ati gasit ? Se pare ca tovarasia hotilor se perpetueaza indiferent de primar
14
0
Demisia chitac. Ai distrus orasul, incompetentule !
22
4
Asta e solutia
18
1
acest oras candva frumos acum, arata jalnic, mai rau k orasele bombardate din ukraina, de ce, ptr k avem un prim secretar destept foc, un om de doi lei care a distrus orasul asta , de ceva timp .. el ya banu si ..bye bye, ii sugerez sa stea acasa cu nepotii daca are , daca nu cu baboiu lui
19
3
Si pe b-dul Lapusneanu este acelasi dezastru! Trebuie refacut tot dar pe banii lui Merla si Chitac nu ai nostri! Pavele si bordurile care sunt de cea mai p*****a calitate sunt puse denivelat si gata sparte! Au fost taiate radacinile teilor si apoi s-a turnat ciment peste ele. Au rupt si scoarta copacilor lovind-o cu utilajele. Pe urma zic ca acei copaci sunt un pericol sau ca incurca lucrarile si ii taie! Distrug totul pentru ca noi le permitem. Haideti peste ei in Primarie sa-i scoatem in suturi in frunte cu Merla si Chitac! Toti trebuie sa putrezeasca in puscarie pentru dezastrul pe care l-au produs orasului si sanatatii noastre. Sa ne mobilizam odata pana nu e prea tarziu. Pe ei pe mama lor de javre ordinare!
38
3
Unde l ati gasit pe Farcas ? Ati pus lupul paznic la oi? Chiar ati innebunit?
29
0
Povesti a la mos teaca. El e cel.care trebuie sa explice ce se intampla cu santierele deschise aiurea in tot orasul. Dar ca de obicei fuge de raspundere. Aviz celor care sa gandesc sa il mai voteze inca o data.
28
0
Dezastru!!! Asta vedem in acest oras.
28
1
Nu va mai faceti iluzii. Orasul e terminat . Mergeti in tara sa vedeti orase frumoase. Timisoara, Arad, Cluj, Craiova, Ramnicu Valcea, Iasi,Brasov, Piatra Neamt. Oradea, Targu Mures
38
1
Interesant e cum imconpletentul de Farcas ar fi in stare sa repare ceva, sau poate iese vreun porche macan cado!?
31
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677