REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Mexic: Corpurile găsite miercuri sunt ale celor şase băieţi răpiţi duminică

Mexic: Corpurile găsite miercuri sunt ale celor şase băieţi răpiţi duminică

A.F. 30 septembrie 2023 | 00:00 252

Cele şase corpuri găsite miercuri în statul mexican Zacatecas (nord) sunt cele ale unor băieţi cu vârste între 14 şi 18 ani răpiţi duminică în regiune, au anunţat joi autorităţile locale, notează AFP.

Mexic: Corpurile gasite miercuri sunt ale celor sase baieti rapiti duminicasursa foto: CBS Evening News/facebook.com

"Procuratura s-a deplasat la faţa locului (...) a efectuat expertiza criminalistică, iar (miercuri seară) familiile au putut să-i identifice pe tineri", a explicat secretarul guvernului local, Rodrigo Reyes, la postul de televiziune Milenio.

Procuratura din Zacatecas, capitala statului cu acelaşi nume, a anunţat miercuri descoperirea a şase cadavre în regiune fără a confirma, însă, "dacă toţi tinerii răpiţi duminică se numără printre persoanele decedate".

Unul dintre cei şapte tineri răpiţi, Yobani Acevedo, 18 ani, a fost găsit rănit în oraşul Villanueva, unde a fost răpit grupul, a mai anunţat procuratura.

Preşedintele mexican, Andrés Manuel Lopez Obrador, a deplâns incidentul joi dimineaţă şi a informat că tânărul rănit a putut fi audiat. "Depune mărturie pentru a se şti de ce au avut loc aceste crime", a declarat el.

Doi suspecţi au fost arestaţi la Villanueva şi "există o mare probabilitate ca aceştia să aibă legătură" cu acest caz, a făcut cunoscut Reyes miercuri.

Cei şapte tineri au fost răpiţi duminică în zorii zilei de la o hacienda din Villanueva, unde participau la o petrecere.

La începutul lui august, alţi cinci tineri, prieteni din copilărie, au fost răpiţi în localitatea Lagos de Moreno din statul Jalisco (vest) şi nu au fost găsiţi până în prezent, autorităţile crezând că probabil au fost ucişi.

Acest caz a zguduit ţara. Captivitatea şi tortura lor au fost făcute publice într-o fotografie şi o înregistrare video difuzate pe reţelele sociale.

Alte şapte persoane, printre care membri ai comunităţii LGBT, au dispărut la 1 septembrie dintr-un centru de reabilitare din statul Guerrero, în sudul ţării.

Zacatecas, situat pe o rută a traficului de droguri spre Statele Unite, este scena unor lupte între cartelurile Sinaloa şi Jalisco Nueva Generacion, două dintre cele mai mari organizaţii criminale din ţară.

Cu peste 420.000 de asasinate şi 100.000 de dispariţii de la lansarea în 2006 a unei ofensive militarizate împotriva traficanţilor de droguri, Mexicul este una dintre cele mai violente ţări din lume, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699