REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Mexicanii au ajuns cu afacerile și în Cumpăna: vor deschide o fabrică de pâine. Video

Mexicanii au ajuns cu afacerile și în Cumpăna: vor deschide o fabrică de pâine. Video

Andreea POPA 14 mai 2024 | 00:00 8000

Mexicanii de la Grupo Bimbo, cel mai mare producător mondial de panificație, vor avea o fabrică și la Cumpăna, după ce au cumpărat firma din Brăila care obținuse în decembrie 2023 avizul de mediu pentru ridicarea unei unități de panificație în comuna constănțeană. Bimbo, un colos cu peste 151.000 de angajați în toată lumea și venituri de 22 de miliarde de dolari anul trecut, era deja prezent în Constanța prin punctul de lucru deținut de Vel Pitar în orașul de la malul mării, în condițiile în care mexicanii au preluat acum un an cel mai mare producător român de pâine.

Mexicanii au ajuns cu afacerile si in Cumpana: vor deschide o fabrica de paine. Video

Mexicanii au ajuns cu afacerile până în Cumpăna, unde vor avea în viitorul apropiat o fabrică de pâine. Este vorba despre fabrica de panificație pentru care obținuse deja toate avizele firma brăileană Management Objectives SA, unitatea de producție și anexele aferente urmând să fie construite pe strada Strajei nr. 89D și 89E din Cumpăna.
Între timp, societatea de panificație din Brăila a fost achiziționată de gigantul mexican Bimbo, parte a tranzacției spectaculoase de anul trecut, când Grupo Bimbo a cumpărat Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, contra unei sume de peste 200 de milioane de euro. Management Objectives SA este o franciză Vel Pitar și era deținută de familia lui Andrei Siminel, coordonatorul fondului de investiții Broadhurst Investments, proprietarul Vel Pitar.

Mexicanii au ajuns cu afacerile si in Cumpana: vor deschide o fabrica de paine. Video locul unde va fi fabrica

Siminel preluase Trei Brutari imediat după ce vânduse Vel Pitar. Acum, ambele au ajuns la mexicani

Firma din Brăila deținută acum de mexicani, care va construi fabrica de pâine din Cumpăna, a raportat pentru 2023 afaceri de 14,7 milioane lei și un profit net de 2,6 milioane lei, cu 215 angajați, dar și datorii de 1,3 milioane lei.
În paralel, milionarul Siminel a mai vândut mexicanilor de la Bimbo fabrica de pâine de la Craiova deținută prin Click Top Management SRL, precum și pe cea din Dumbrăvița, Timișoara, administrată prin Strategic Ventures SRL.

Mexicanii au ajuns cu afacerile si in Cumpana: vor deschide o fabrica de paine. Video
Toate aceste tranzacții au venit la pachet cu achiziționarea de către Bimbo de la Siminel a companiei Trei Brutari SA din Târgoviște, producătoarea celei mai vândute pâini din România, Pâinea Boierească.

Siminel preluase un pachet semnificativ de acțiuni la Trei Brutari SA imediat după ce vânduse Vel Pitar celor de la Bimbo, iar acum a înstrăinat mexicanilor și producătorul brandului Boierească.

Mexicanii au ajuns cu afacerile si in Cumpana: vor deschide o fabrica de paine. Video Cumpăna

Ce afaceri au mexicanii care vin la Cumpăna

Vel Pitar SA din Râmnicu Vâlcea este cel mai mare producător de pâine din România, având un punct de lucru și în Constanța, pe Șoseaua Industrială nr. 6. Firma a raportat pentru 2022 afaceri de 762,7 milioane de lei și un profit net de 90,3 milioane lei, cu 1897 de angajați, dar și datorii de 74,7 milioane lei.

Industria pâinii din România va deveni de acum o afacere mexicană, în condițiile în care Bimbo este cea mai mare companie din lume în domeniul panificației, cu 227 de fabrici de pâine și peste 1.600 de centre de vânzare situate în 35 de țări de pe 4 continente. Grupo Bimbo fabrică 10.000 de produse de panificație, de la   pâinea feliată, panificația mică și prăjituri, până la pâine prăjită, brioșe, covrigi, tortilla, lipii și specialități.

Colosul mexican deține una dintre cele mai mari rețele de distribuție din lume, cu peste 3,3 milioane de puncte de vânzare, mai bine de 55.000 de rute de vânzare și peste 151.000 de angajați. Grupo Bimbo a avut anul trecut venituri de peste 22 de miliarde de dolari.

Ce spune primarul din Cumpăna

O să fie un lucru foarte bun pentru locuitorii din Cumpăna, având în vedere că producția se face la noi acasă, deci se creează noi locuri de muncă. Bugetul local de asemenea primește bani, Cumpăna are nevoie de dezvoltare economică. Proiectul va fi realizat de către un antreprenor privat cu fonduri europene, vor fi create 150 de locuri de muncă și în 2 ani se vrea finalizarea acestuia.”  a declarat Marian Gâju, primarul din Cumpăna, pentru Replica de Constanța.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rah at american si o sa deveniti ca ei.bolnavi si plini de chmicale. Grupul Bimbo este parte integrata a unui fond de investitii american. Asadar continuati sa mancati mizerii pline de chimicale. Unde sunt anti Vaccinististii aici nu va mai rupeti plamanii sa urlati?baga mi as pl n sufletul vostru. PAINEA TREBUIE SA CONTINA : APA SARE FAINA SI DROJDIE. ATAT. RESTU E CAN CAN. AU VRUT AMERICANII SA CUMPERE DOBROGEA SA dar nu le a mers.mooe la toata industria americana
7
1
Pâinea trebuie să țină maxim trei zile mai mult mai multe chimicale
6
0
Multă pâine în marketuri e otravă pentru oameni chimicale cât cuprinde Au venit și mexicanii să ne dea chimicale in pâine Pâinea adevarata
6
0
Cu faina columbiană?
6
0
Acum 2 ani a vrut un roman să deschidă o fabrică de becuri led la Cumpăna sau in Constanța . Și a fost refuzat pentru că poluează mediul. Și a deschis-o in alta parte nu în Dobrogea. Lasă să creeze locuri de munca in alta parte.
3
0
SMECHERII DE AFACERI. NOI VREM SA FURAM NU SA FACEM NOI FABRICI DE PIINE! NU I MARE CISTIG! NOI NE AVENTURAM DACA PUTEM SA FURAM SAU SA FACEM PE BANI FRAIERILOR, NU DIN BUZUNARUL LOR! ASA VA MERGE SI DE ACUM INCOLO 100 DE ANI!
3
1
Poate se dezvoltă și niște carteluri ca să fie totul ca la MEXIC! MUERTOS DE AMBRE...cu afaceri la CUMPĂNA....TRAIASCA PARTIDUL SOCIALIST! sau VIVA REPUBLICA!
11
0
Ce sa ți spun! Mare știre mare...au ajuns sa facă mexicanii afaceri la Cumpănă...nu avea cine sa ne facă pâine! Sa nu mai amintim din ce fac mexicanii bani...
12
0
traiasca romania, traiasca clasa politica, dar si fraierii care o sustin!
10
0
totul se vinde, totul e vandutpana si sufletul romanului ! noi cumparam si ne imprumutam traind de peo zi pe alta la mana strainilor ce ne considera sclavi in tara noastra! partidele sa traiasca, politica sa infloreasca !
9
0
Deschid fabrica de pâine cu grâu....ucrainean !!!!???
10
2
r*mânia numai produce nimic totul e din import Statul r*mân parazit se plânge că nu are bani la buget Banii din pensii și salarii se întorc la stat prin consum și taxe impozite Romanul fraierul e bucuros că ia mărit salariul și pensia dar nu rămâne cu un leu economie Hai r*mânia Sărăcia la vot pentru oligarhia
20
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364