REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
31.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Mic dejun complet: sfaturi utile pentru o masă hrănitoare

Mic dejun complet: sfaturi utile pentru o masă hrănitoare

Ana Maria LIPAN 1 iulie 2023 | 00:00 666

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Dacă medicul tău nu ţi-a recomandat să sari peste această masă, atunci nu există niciun motiv pentru care nu te poţi bucura de o primă masă a zilei. Contrar miturilor din lumea nutriţiei, să sari peste micul dejun nu înseamnă neapărat că vei slăbi sau vei obţine anumite beneficii pentru organism.

Mic dejun complet: sfaturi utile pentru o masa hranitoare

Prima masă a zilei îţi poate oferi nutrienţii şi energia de care ai nevoie pentru a-ţi începe ziua în forţă, cu bună dispoziţie şi productivitate. Mai mult, reţetele de mic dejun rareori sunt complicate, aşa că nu contează cât de bine te pricepi la gătit, prima masă a zilei se poate prepara uşor şi rapid. Descoperă câteva sfaturi utile pentru a avea un mic dejun hrănitor şi savuros:

Nu te feri de pâine

Pâinea nu este duşmanul tău, contrar miturilor care circulă în mass-media de ceva vreme. Atât timp cât alegi pâinea potrivită, te poţi bucura de ea zilnic, în cantităţi moderate. O opţiune foarte bună o reprezintă pâinea cu maia. Pâinea cu maia este bogată în nutrienţi, precum vitaminele, fibrele şi fierul. Vestea bună este că poţi găsi pâine cu maia atât online, cât şi în magazine precum supermarket-urile, astfel încât este foarte uşor să o procuri. În plus, există o mulţime de moduri în care poţi integra pâinea cu maia în reţetele de mic dejun. De asemenea, este important să alegi mereu pâine proaspătă, fie că este vorba despre pâine neagră, cu seminţe sau cu maia.

Încearcă reţete pe care le poţi pregăti în avans

Dacă nu vrei să pierzi prea mult timp cu pregătirea micului dejun, există soluţii. În ziua de astăzi, găseşti o mulţime de reţete uşor de pregătit, pe care le poţi prepara de seară sau chiar cu o zi sau două înainte. Bineînţeles, astfel de preparate se vor ţine la frigider, în recipiente închise etanş pentru a se păstra cât mai bine. Ce reţete poţi pregăti în avans? Terciul de ovăz, budincă de chia sau budincă de tapioca reprezintă doar câteva dintre opţiuni.

Spre exemplu, budincă de chia se prepară rapid cu doar câteva ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să amesteci seminţe de chia, lapte sau lapte vegetal şi puţină miere pentru a obţine un astfel de preparat. Acesta se lasă la frigider peste noapte şi de dimineaţă se poate servi cu fructe, nuci sau topping de iaurt. Foloseşte o lingură de seminţe de chia la 100 de ml de lichid pentru o textură cremoasă.

Terciul de ovăz se prepară şi el uşor, chiar la rece. Tot ce trebuie să faci este să dai prin blender fulgii de ovăz, pe care mai apoi îi vei amesteca puţină pudră proteică şi lapte, apă sau lapte vegetal. Terciul obţinut se poate păstra la frigider şi se poate servi cu fructe, ciocolată neagră sau nuci. Daca vrei să obții textura perfectă, optează pentru un raport de 1:1 între lichid și ingredientele făinoase.

Renunţă la dulciurile procesate

Dulciurile procesate nu îţi aduc niciun beneficiu, aşa că nu ai de ce să le integrezi în micul tău dejun. De fapt, acestea nu ar trebui să facă parte din dieta ta, indiferent de momentul zilei. Vestea bună este că le poţi înlocui cu o mulţime de alte preparate gustoase, cu valori nutriţionale mai bune. Ţi-e poftă de dulce la micul dejun? Alege budincă de chia, terci de ovăz, fructe, o limonadă cu miere sau un fresh de portocale. Există o mulţime de alternative la dulciurile procesate care să îţi satisfacă pofta de dulce cu care te trezeşti dimineaţa.

Adaptează micul dejun la stilul tău de viaţă

Nu trebuie să serveşti micul dejun la o anumită oră, într-un anume loc, ci este important să ţii cont de stilul tău de viaţă şi de ce funcţionează pentru tine. Spre exemplu, dacă imediat ce te trezeşti nu îţi este foame, nu este nicio problemă. Poţi să îţi iei o oră după trezire pentru a face o plimbare, pentru a lucra sau pentru a te relaxa, iar mai apoi să mănânci. De asemenea, dacă vrei să îţi iei micul dejun la birou sau la cafeneaua preferată nu este nicio problemă. Important este ce anume funcţionează pentru tine.

Schimbă meniul regulat

Oricât de mult îţi place o anume reţetă de mic dejun, există şanse mari ca la un moment dat să te plictiseşti de ea. De aceea, este o idee bună să mai schimbi din când în când meniul de dimineaţă. Ai o mulţime de reţete din care poţi alege, găseşti o tonă de filmuleţe şi articole pe internet din care să te inspiri şi este mai uşor ca niciodată să te bucuri de preparate diverse. Un mic dejun hrănitor şi copios este aproape întotdeauna o idee bună. Bucură-te de reţete pline de nutrienţi, gustoase şi uşor de preparat pentru a-ţi începe ziua cu multă voie bună.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768