REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

MICA VENEȚIE s-a mutat în ’JUNGLA URBANĂ’ de pe Ștefan cel Mare

MICA VENEȚIE s-a mutat în ’JUNGLA URBANĂ’ de pe Ștefan cel Mare

Replica API 14 decembrie 2020 | 12:29 3487

Cantitățile însemnate de precipitații din ultima perioadă par să aducă strada Ștefan cel Mare tot mai aproape de ceea ce promitea fostul primar, Decebal Făgădău, acum patru ani. Despre ce este vorba? Ei bine, despre proiectul „absolut spectaculos” ce prevedea o adevărată junglă urbană în inima orașului. Imaginea pe care o vedem acum este într-adevăr o junglă, una plină de clădiri vandalizate, mizerie, pavele denivelate și multă apă cumulată după ploi care nu are unde să se scurgă.

„Inima” oraşului Constanţa, strada Ștefan cel Mare, nu arată prea bine, în ciuda proiectelor propuse și „implementate” de fosta administraţie locală de-a lungul timpului. Băncuţele „din lemn tropical” amplasate au fost deja vandalizate, clădirile ce se află într-un stadiu avansat de degradare şi mizeria din anumite zone nu oferă nicidecum un aer istoric, ci mai degrabă unul… preistoric. Și, atunci când nu te ocupi de reabilitarea și de întreținerea unui astfel de loc, problemele se înmulțesc de la zi la zi. Iată că după precipitațiile din ultima perioadă, proiectul de 90 de milioane de lei, „Jungla Urbană”, așa cum a denumit-o fostul edil, se acoperă de apă. Mai exact, cantitățile mari de precipitații din ultima săptămână au făcut ca apa să se adune pe o bună porțiune din strada Ștefan cel Mare, din cauza faptului că nu există niciun fel de scurgere, unde aceasta ar putea să ajungă. Astfel, traversarea străzii devine o întreagă aventură, în care ai nevoie de mult curaj, atenție sporită dar și de încălțări care să te ajute să nu te uzi pe picioare pentru că unele acumulări de apă sunt destul de mari.

Vorbe multe și nicio schimbare

La începutul anului 2016, Decebal Făgădău anunţa un proiect absolut spectaculos, care putea modifica radical imaginea din centrul Constanţei. Iată declarația acestuia de atunci: „Îmi asum acest deficit de imagine, pentru a putea accesa în curând fonduri de 30 de milioane de euro pentru această zonă. Este un proiect fără precedent în România. Pe Ştefan cel Mare va fi o junglă urbană, strada nici nu va mai putea fi văzută din satelit. Va fi toată verde”, declara Decebal Făgădău.

Contract de 90 milioane de lei pentru zona centrală a Constanței

În data de 8 aprilie 2020, Decebal Făgădău, anunța semnarea contractului pentru implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură care se va derula cu fonduri europene, și anume reabilitarea străzii Ștefan cel Mare. „Am semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței, adică strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă, un contract de aproape 90 de milioane lei. Licitația este în curs de desfășurare și, după semnarea contractului de execuție, vor urma 18 luni pentru lucrări ce vor schimba fața orașului nostru!” a declarat Decebal Făgădău.

Decebal Făgădău

Ei bine, iată că 8 luni mai târziu nu este nici urmă de muncitor, iar totul arată exact așa cum a „prevăzut” fostul edil, acum patru ani, o junglă, una mai puțin urbană. Iar după precipitațiile din ultima perioadă, sigur va fi și verde așa cum și-a dorit.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n-avem pretentii de Brasov, Sibiu, Craiova, Oradea sau Iasi, du-te aici, la doi pasi, la saracia de Dobrici, si vei vedea un centru infinit mai frumos decat al Constantei.
6
0
Replica, nu mai vreau sa aud de Fagabou si nici sa-i mai vad mutra. Bine ca am scapat de el. Un ingamfat si un mincinos.
4
1
Ha ha, lasa ca o sa faca amiralul treaba, aduce niste gondole, ca apa e
8
0
cine isi bate joc de Litoral tv de a ajuns atat de jos de nu se mai uita nimeni? Asa voia domnul Murad? Asa voia PSD Constanta?
9
1
Simplu. Muncitorii care se stiu buni,nu stau in tara sa munceasca la subcontractori care Doemne fereste sa le dea salarii bune, Asa ca,se lucreaza cu niste vai de lume,la futu-i ma-sa,pe bani putini,ca sa ramana fonduri de parandarat intre cei ce fac sa fie ceva miscare cica in economie. Banii din buget se dau pe carpeli,vin si laudele de la partide,romanii iau un mic si o bere si gata. Omul neplatit nu-ti lucreaza. Toti cer voluntariat si patriotism insa ei care pretind asta ar vrea ca numai altii sa fie voluntari,sa le faca treaba gratis, Cineva totusi sa castige mult. Oare cine?
2
1
Sunt cuiburi si cuibulete de ciori in toata zona stefan cel mare piata grivita atelierelor. Incet incet au inceput sa fie gonite ciorile, dar nu pentru ca a facut administratia ceva, ci pur si simplu ca diverse persoane s-au judecat ani de zile si au castigat imobilele in instanta si au evacuat baraturile. Pana nu se scapa de zburatorile cu minte si comportament de comuna primitiva, stefan cel mare va arata mereu ca o favela din brazilia sau india
12
0
pe strada Poporului, nu merge nimeni dintre cei de la primarie, sa vada cum dai in gropi la fiecare cinci metri? Le-am ocoli, dar nici asta nu putem din cauza ca e doar o banda pe sens si o grmada de masini parcate aiurea.
6
0
de mlastina cutaridei
1
0
Toti am stiut mereu ca Mazare si ai lui nu fac decat sa fure si sa-si mareasca averea din banii orasului si totusi i-am votat in draci, ani si ani de zile!
16
0
oras foarte deprimant. Totul gri cersetori tigani peste tot. Blocuri imputite, o luminita de sarbatori asa ici colo... aglomeratie injuraturi trafic indian...ura multa!!! in magazine ura lume pusa pe scandal in trafic viteza mare. Baltoace mari ,gropi in asfalt, nimeni nu mai da buna ziua nimic.... e momentul sa plec de aici din comuna asta moarta , adio constanta !
26
1
Cel mai Jegos centru de oras din tara! Nu vorbim de Brasov, Timisoara, etc dar orase mult mai sarace, precum Buzau s-au chiar mai aproape, vezi Navodari, au centre civilizate ba chiar frumos aranjate unde te poti plimba de drag!
28
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620