REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Microbuzele fostului consilier Guță, de la Simpa Trans, scoase la vânzare în contul datoriilor

Microbuzele fostului consilier Guță, de la Simpa Trans, scoase la vânzare în contul datoriilor

Mirela PASCAL 22 noiembrie 2022 | 00:00 7132

Marian Guță, fost consilier local în Mangalia, este unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști de la nivel local, poate și prin prisma  activității de transport persoane pe care o desfășoară de ani buni, pe ruta Constanța Mangalia și retur, prin societatea Simpa Trans, dar și prin Darocrim. Numai că au apus vremurile bune, iar criza economică l-a lovit din greu pe afacerist, așa că a decis să-și bage una din firme în faliment. Darocrim, înființată în urmă cu 20 de ani, și-a cerut falimentul pe 17 ianuarie a.c.. Pentru a scăpa de datorii, lichidatorul firmei a început să-i scoată la vânzare microbuzele de transport persoane. 


Probleme financiare au început pentru Marian Guță, fostul consilier local din Mangalia, și patronul firmelor Simpa Trans și Darocrim SRL, încă de anul trecut. Afaceristul și-a băgat în insolvență societatea Darocrim, acțiunea privind deschiderea procedurii insolvenței fiind depusă la Tribunalul Constanța în ianuarie a.c. În anul fiscal 2021, datoriile firmei erau de 572 880 lei

Marian Guță

Procedura insolvenței încă este pe rolul instanței, iar lichidatorul anunță organizarea a 8 ședințe de licitații consecutive, începând cu ziua de 24.11.2022, ora 12.00, în vederea vânzării microbuzelor de transport persoane 19 locuri, deținute de Ghiță, prin firma falimentară.

Dacirom a avut, în 2021, cifra de afaceri de 281 350 lei, fără profit și datorii de peste 570.000 lei. Ceva mai bine îi merge cu Simpa Trans care a avut, anul trecut, cifra de afaceri de 4 256 005  lei, profit de peste 316.000 lei și datorii de 2,2 milioane de lei. Iar Primăria Mangalia o ajută să se mențină pe linia de plutire. În urmă cu ceva timp, administrația locală i-a oferit un contract, fără licitație, ci prin achiziție directă pentru serviciul de reparare a autovehiculelor din dotarea Municipiului Mangalia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe vremea când eram ca frati o echipa eu taxator i-ar el Sofer lucram la socrului era totul il furam pe bătrân de nici nu știa de el acum e marele cinstit urmărește mașinile șoferi etc sai Dea Dumnezeu falimentu
0
0
,, Oamenii de Afaceri '' ai Orasului Mangalia. Draga m****a, multumesc pentru articol si doar vreau sa spun ca un tabloid care se respecta spune lucrurilor si mai ales scursurilor societatii pe adevaratul lor nume. Guta este un Mafiot Imputit asa cum este si expiratul de Beinur si mai important Seful Scursurilor , Primarul Mangaliei . Mai rar intalnesti asa de multi ,,AFACERISTI'' adunati la un loc in componenta unui Consiliu Local ca in Mangalia.
4
0
Eu credeam că sunt autobuzele lui Beinur,in fine ,e confort și aer condiționat,curse directe Constanta și Mangalia -Bucuresti . Eu înțelesesem că tocmai Simpa se va desființa dar e bine că nu
0
4
Un arogant care facea pe vremea lui Ceasca bișnita cu blugi si il imita pe Beinur ii mai dadeau baietii capace cand sarea calul. Nu isi platea soferii si baietii erau nevoiti sa accepte 30 sau 50 de lei de la soferii de pe Metropolitan sa plece dupa ei din statie. Noroc ca s a maritat cu una cu bani si i-a batut pe soferii de pe Mangalia Constanta pana a ramas el cu traseul.
13
4

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365