REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Mihaela Bilic dezvăluie metoda infailibilă când alegi un pepene

Mihaela Bilic dezvăluie metoda infailibilă când alegi un pepene

A.F. 18 august 2023 | 00:00 346

Una dintre cele mai populare metode de a verifica dacă un pepene este copt este testul sunetului, iar dr. Mihaela Bilic ne învață cum să nu dăm greș și la ce trebuie să fim atenți pentru a-l alege pe cel mai bun.

Mihaela Bilic dezvaluie metoda infailibila cand alegi un pepeneDr. Mihaela Bilic

„Indiferent că este roșu sau galben, pepenele este fructul verii, un desert delicios de sezon, cu condiția să fie rece și bine copt. Multă lume spune că trebuie să te uiți la “buric”, acea areolă de la bază: cu cât este mai mare, cu atât pepenele este mai bun. Se pare că acest criteriu nu influențează direct maturitatea fructului, mai degrabă variază în funcție de soi. Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate. Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt”, arată nutriționistul pe pagina sa de socializare.

Mihaela Bilic dezvaluie metoda infailibila cand alegi un pepene

„Forma contează și ea: dacă este oval este mai plin de apă, dacă este rotund este mai dulce. Nu nu ultimul rând, fiți atenți la amprenta solului, zona în care pepenele a fost în contact cu pământul și nu a fost expusă la soare: cu cât culoarea ei este mai galbenă spre portocaliu, înseamnă că fructul a avut timp să crească și să se coacă. Pentru pepenele galben folosiți-vă și mirosul: cu cât este mai parfumat, cu atât e mai dulce”, spune medicul.

Din punctul de vedere al sănătăţii şi nutriţional, pepenele galben este mai recomandat decât cel roşu. Asta deoarece conţine mai multe proteine, magneziu, calciu și fibre, dar mai puțină fructoză (zahăr), scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513