REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Mihaela Geoană a fost suspectă de cancer la sân

Mihaela Geoană a fost suspectă de cancer la sân

Andreea VREJOIU 20 iulie 2023 | 00:00 561

Mihaela Geoană a fost suspectă de cancer la sân. Mihaela Geoană, soția lui Mircea Geoană, a povestit, într-un interviu, momentul în care, acum mulți ani, medicii i-au descoperit un nodul la sân, după un consult de rutină, în SUA. Mihaela Geoană a declarat că a trecut prin stări de panică extremă și privea acest diagnostic ca pe o condamnare. Din fericire, nodulul nu a fost malign, însă această experiență a convins-o pe Mihaela Geoană să înființeze Fundația Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură, ce se ocupă cu prevenția cancerului. Mihaela Geoana a fost suspecta de cancer la san

Mihaela Geoană a dezvăluit, în cadrul unui interviu, momentul în care a fost diagnosticată cu un nodul în zona sânului. Medicii i-au spus la acel moment că este suspectă de cancer, însă, din fericire analizele au indicat că nu este forma despre o problemă malignă.

'În anul când urma să ne întoarcem în România am făcut un test de rutină. Iar acolo investigaţia presupune şi palparea sânului. Am fost surprinsă, dar controlul acesta a descoperit un nodul, iar doctorul mi-a spus că se teme că este o problemă şi că mă invită să mă întorc după weekend pentru un control aprofundat.

Mărturisesc că vorbele medicului m-au speriat foarte tare, iar în tot acel weekend mă gândeam cine îmi va creşte copiii (aveau 5 şi 7 ani), eu aveam spre 40 de ani. Nu ştiam foarte multe lucruri despre boală şi mă simţeam condamnată.

Am revenit, am descoperit că era o problemă benignă şi nu aveam motive să mă îngrijorez. Am rămas însă cu gustul stărilor prin care treci. Am avut marele noroc că eram în SUA, aveam o prietenă foarte apropiată care avea funcţia similară unui medic şef şi am sunat-o: „Susan, ce mă fac? Uite ce mi-a spus medicul!', iar ea mi-a răspuns, 'stai liniştită, în 80% din cazuri nici măcar nu este o problemă malignă şi, chiar dacă este, o să facem drumul acesta de mână, împreună.' Aceste cuvinte mi-au dat o sentimentul că nu sunt singură, că cineva este acolo şi mă susţine. Iar asta încercăm şi noi să facem cu pacientele noastre: consiliere psihologică, consilierea rudelor şi aşa mai departe', a povestit recent Mihaela Geoană, într-un interviu pentru revista Life, scrie viva.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768