REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mihai Lupu îi dă o veste proastă lui Mitroi: A fost manipulat de Huțucă și va ieși pe locul 3. Video

Mihai Lupu îi dă o veste proastă lui Mitroi: A fost manipulat de Huțucă și va ieși pe locul 3. Video

Mirela PASCAL 15 mai 2024 | 00:00 6739

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, și candidatul PUSL pentru un nou mandat, s-a aflat marți, 14 mai, în studioul Replica, unde a vorbit despre realizări, proiecte, dar a răspuns și atacurilor contracandidaților, în special i-a dat replica lui Florin Mitroi. Mai mult, Lupu a vorbit și despre atacurile dezlănțuite la adresa familiei lui Cristian Piedone, candidat la Primăria Capitalei. Totodată, Mihai Lupu a povestit când și de ce s-a produs ruptura dintre el și PNL.

Mihai Lupu ii da o veste proasta lui Mitroi: A fost manipulat de Hutuca si va iesi pe locul 3. Video Mihai Lupu, Mirela Pascal

În debutul interviului, Mihai Lupu a vorbit despre campania electorală, dar și despre principalii săi contracandidați, și atacurile la adresa sa. „Un singur lucru vreau să spun: cetățenii, astăzi, vor să aibă o percepție despre campanie, trebuie să aleagă între personalitățile care sunt propuse de partide sau independente... ce au făcut aceștia în viața lor, ce au realizat, și trebuie să se gândească care dintre proiectele lor sunt realiste, care țin de competențele lor și aici mă refer la Consiliul Județean”, spune Lupu.

În continuare, președintele CJ a mai declarat că, „uitându-mă puțin la oferta de candidați, văd niște oameni care nu cunosc fișa postului de președinte a Consiliului Județean. Contracandidatul din partea PNL a venit cu amenințări că îl dă afară pe directorul de la Spitalul Județean sau pe directorul de la Drumuri ori că își aduce șoferul, secretara, etc. A afirmat public și pe scenă că nu are nevoie de partid, că merge singur și își face campanie. Dacă aș fi fost membru al PNL, m-aș fi simțit enorm de jignit. Mitroi este un primar foarte bun de comună, care a fost aruncat numai de dragul de a scăpa președintele PNL-ului, Huțucă, să candideze, cu  presiuni asupra lui Mitroi, fără ca acesta să îl pregătească. Mitroi a spus de multe ori că nu vrea să plece, el vrea să rămână alături de Valu”, este de părere Mihai Lupu.

Mihai Lupu ii da o veste proasta lui Mitroi: A fost manipulat de Hutuca si va iesi pe locul 3. Video Florin Mitroi

Tot despre Florin Mitroi, președintele CJ a mai declarat că „eu l-am susținut pe Mitroi să fie candidat în funcția de președinte. Prima dată, am avut o discuție cu Bogdan Huțucă. Am avut discuții cu Mitroi că îl susțin cu tot ce pot, numai să candideze. El a declinat solicitarea partidului, dar și solicitarea mea. Mihai Lupu nu a cerut nimănui să candideze pentru niciun post. Au venit și m-au rugat, au fost mai multe demersuri. Da, l-am dezamăgit pentru că am personalitate și nu pot să fac ce îmi spune cineva, nu accept să mă dirijeze nimeni, pentru că eu mi-am făcut angajamentul față de cetățenii județului. Nu față de Mitroi sau Huțucă. Îi dau o veste proastă: a fost manipulat de Bogdan Huțucă. Și va ieși pe locul 3, iar pe locul 2 va ieși reprezentantul PSD”, a mai subliniat Lupu.

Video 1:

Lupu: Grasa nu a performat politic și profesional, iar Murad nu are competențe să se ocupe de probleme județului

Cât despre ceilalți contracandidați principali, Cătălin Grasa și Mohammad Murad, Mihai Lupu spune că: „Dr. Grasa e un tip care nu a performat profesional și nici politic. Nu este familiarizat nici cu problemele partidului, nici cu ale județului și nici politice. Deci nu ai cum să arunci în două bătălii, adică pentru funcția de consilier și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, niște oameni care sunt total nepregătiți. Iar Murad este unul dintre cei mai mari antreprenori în turism din județul nostru, are niște opțiuni clare, dar problemele județului exced de competențele dumnealui în această zonă“.

Mihai Lupu ii da o veste proasta lui Mitroi: A fost manipulat de Hutuca si va iesi pe locul 3. Video Cristian Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei

Lupu: Atacurile la adresa lui Piedone se vor încheia pe data de 9 iunie, atunci când va deveni primarul general al Capitalei

Legat de atacurile dezlănțuite la adresa lui Cristian Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Mihai Lupu a declarat: „Atacurile la adresa lui Piedone sunt josnice pentru că cei care nu au argumente în fața oamenilor ce țin de proiectele argumentative se duc și atacă persoane. Și eu am fost atacat. Pentru că Piedone, astăzi, în toate măsurătorile sociologice are cea mai mare favorabilitate, peste 52% în București și nu numai. Este clar că nu dai într-unul mic, ci dai într-unul mare care să crești și tu și atunci toate atacurile acestea concentrate nu fac decât să-i întărească poziția lui Piedone și convingerea electoratului bucureștean că dumnealui poate să-i reprezinte. Cred că ar trebui să lăsăm familiile în pace. Dacă electoratul va decide că fiul lui Piedone este foarte bun în Sectorul 5, dacă nu, nu. Au venit cele 2 mari partide cu un candidat, dr. Cîrstoiu. Și-au dat seama că nu cresc în sondaje, Piedone era primul în sondaje și au ajuns la concluzia după o perioadă că mai bine să vină cu 2 candidați separați. După ce i-au umilit pe actualii candidați, punându-i să îl susțină pe Cîrstoiu, acum vin și zic că au ajuns la concluzia că tot mai buni sunt actualii candidați. Este o ofertă compromisă. Atacurile la adresa lui Piedone se vor încheia pe data de 9 iunie, atunci când va deveni primarul general al Capitalei.

Video 2:

Lupu: Sunt om curat, n-am fost angrenat în niciun fel de combinații și n-am reprezentat interesul nimănui

Mihai Lupu a vorbit, din nou, despre ruptura de PNL și despre cum conducerea PNL i-au fabricat dosare, să-l scoată din peisajul politic și administrativ. „Nu mi-a fost teamă anul trecut când colegii mei, dl. primar și dl. Huțucă, mi-au făcut dosare, și toți au vrut să nu mai fiu președintele CJ, nu-mi este frică nici acum, sunt singurul care nu are nimic de pierdut. Chiar dacă pierd, ceea ce nu se va întâmpla, ies cu fruntea sus.  Categoric în sufletul meu sunt un liberal convins pentru că eu am intrat în acest partid pe un criteriu doctrinar. Am crezut în ideea de liberalism, și în partidul în care sunt acum există o componentă clară liberală, dar este și o componentă umană. Toți candidații noștri sunt în primul rând umani. Ruptura față de PNL a fost de fapt o ruptură a lor. În momentul în care au apărut unele situații, una cea mai urâtă, dosarul fabricat de ei, adică de Huțucă și Mitroi, de la DNA, am sunat pe președintele Huțucă, am zis că sunt într-o situație delicată și nu vreau să afectez partidul și m-am suspendat. Peste două zile a făcut Huțucă o mobilitate fantastică și a zis că îi pare rău prin ce trec dar nu vreau să fie afectat partidul. După care, a vorbit cu toată lumea și mi-a ridicat sprijinul politic, m-a suspendat. Unora le este frică să spună, dar au mai fost și alte situații. Au mai fost alte dosare, cel cu polițistul local, a mai fost și un dosar legat de Drumurile județene, încă un dosar de la Consiliul Județean unde elevii mi-au făcut plângere pentru abuz în serviciu pentru că nu dau subvenții elevilor. În total au fost 4 dosare, toate 4 fiind clasate. Din partea lor mă aștept la orice. Au făcut-o și altora. M-am supus controlului judiciar, 60 de zile nu mi-a fost ușor să fiu inculpat, m-am supus legii, m-am apărat și instituțiile care au avut ca atribut cercetarea mea, din lipsă de probe. Sunt om curat, n-am fost angrenat în niciun fel de combinații și n-am reprezentat interesul nimănui. Mihai Lupu n-a putut să fie controlat, pentru că n-a reprezentat interesul grupurilor care au avut multe dorințe”.

Video 3:

În altă ordine de idei, Mihai Lupu a făcut și un bilanț al mandatului pe care se pregătește să-l încheie. Președintele CJ a vorbit despre proiectele în Sănătate, despre proiecte în Educație, dar și în domeniul Culturii.

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PUSL, Filiala Constanța,
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240113

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510