REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.8° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
32.8° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Mihai LUPU: NU m-am ÎNTÂLNIT NICIODATĂ cu DONȚU, n-am vorbit nici măcar la telefon

Mihai LUPU: NU m-am ÎNTÂLNIT NICIODATĂ cu DONȚU, n-am vorbit nici măcar la telefon

Replica API 30 mai 2021 | 12:46 2088

După ce social democrații au acuzat faptul că Georghe Donțu , proaspăt exclus din PSD, a avut o întâlnire cu președintele CJ, Mihai Lupu, pentru a-i oferi sprijinul vizavi de proiectul de hotărâre care viza repartiția banilor către primării, iată că șeful CJ le dă replica și spune că niciodată nu a discutat, nici măcar telefonic, cu Donțu. Contactat pentru un punct de vedere, Lupu a explicat și principiile în baza cărora a distribuit banii pentru dezvoltarea comunelor din județ.

Gheorghe Donțu a fost pus la zid de colegii lui, după ce a votat proiectul de repartizare a banilor către primăriile din județ. Acesta este acuzat de faptul că s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Mihai Lupu și că i-a oferit susținerea. Mihai Lupu îi contrazice pe social democrați și spune că niciodată nu s-a întâlnit cu PSD-istul Donțu. ”Nu m-am întâlnit personal cu domnul Donțu, nici măcar n-am avut vreo discuție telefonică. La începutul mandatului, am stabilit niște principii față de modul în care dezvoltăm județul”, a declarat Mihai Lupu.

Legat de repartiția banilor către primării, deși social democrații spun că s-a făcut pe culori politice, președintele CJ susține că a evaluat forte bine situația fiecărei localități, iar cuantumul a fost stabilit în funcție de necesitățile fiecăreia. ”Cei de la PSD pot susține orice, am evaluat toate proiectele pentru dezvoltare. Dacă primarii dela PSD i-au banii cu nemiluita de la CJ și nu implementează proiectele, nu este problema mea. Toti primarii de la PNL au atras fonduri europene, dacă și-ar fi făcut temele ar fi atras și ei bani. Sunt primarii care n-au surse de venituri, cum ar fi Ion Corvin. Dacă tot reclamă, le-aș adresa și eu o întrebare celor de la PSD: oare Mihai Viteazu are nevoie de doar 50.000 lei sau maxim 100.000 în patru ani? Cum explică dumnealor? Comuna aceasta nu trebuie să se dezvolte?”, a întrebat, retoric, Mihai Lupu.

Lupu: Nu le convine, dacă sunt pe alte criterii clientelare

Întrebat cum comentează gestul social democraților de a-l exclude pe Donțu din partid, pentru că a votat proiectul cu pricina, Lupu a declarat: ”Ce să spun? Nu pot să am o opinie vizavi de acest aspect. Ideea e clară, ce să votezi dacă PSD (n. red. primarii PSD) nu a venit cu proiecte pentru comune, proiecte pentru apă, canalizare...Clar nu le convine, dacă sunt pe alte criterii clientelare. E treaba lor, nu pot să zic nimic, eu știu că un partid are întâlniri, discuții legate de proiecte. Eu sunt consecvent principiilor de dezvoltare a judetului”.

Cât despre posibilitatea ca Donțu să ”parcheze” în curtea PNL, după excluderea din PSD, președintele CJ a precizat: ”PNL-ul are alt suflu, nu putem să luăm în calcul acest lucru”.

Citește și:

DUMITRACHE: DONȚU s-a dat singur afară, după întâlnirea cu LUPU

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce muwie o sa va luati, tovarasi, in douazecisipatru. Hai pa.
2
1
Multa mwe cu kkt p n l ului si sustinatorilor sai
3
0
la Constanta ati batul palma cu comunistii. Traim al doilea film, Emil Constantinescu. Vedem in continuare pe mazare si gasca lui. Iar chitac, este vandut pana la os. Va face zilnic de rusine. Daca la urmatoarele alegeri veti prinde 5%, mare noroc. Pesedistii vor reveni cu 70%, spre nenorocirea natiei...
11
3
Au fost film ati. Urmeaza clipituri
6
1
de site parca este biroul de presa pnl....mweeecwrvelor!!!!
19
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016