REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mihai Morar, prezent la Constanța: Am fugit de acasă!

Mihai Morar, prezent la Constanța: Am fugit de acasă!

A.L., V.S., C.B. 19 februarie 2023 | 00:00 3869

Un eveniment cultural foarte important a avut loc în Constanța sâmbătă, 18 februarie. Profesorul Ciurea, alături de Mihai Morar, au lansat cartea „Sănătatea Creierului pe înțelesul tuturor”. La eveniment, s-a discutat despre manipulare, cât și despre alte aspecte interesante legate de creierul uman.

Mihai Morar, prezent la Constanta: Am fugit de acasa!

Mihai Morar și-a făcut apariția pe scenă pentru a face deschiderea evenimentului.

Mihai Morar, prezent la Constanta: Am fugit de acasa!

Profesorul Ciurea a deschis frumos evenimentul. Acesta a spus: „Discutăm despre bijuteria pe care ne-a dat o Dumnezeu: creierul uman, bijuterie despre care nu se cunosc atâtea. Poate că pe malul mării vom ști mai multe”. 

Mihai Morar, prezent la Constanta: Am fugit de acasa!

Vorbele înțelepte ale profesorului au continuat: „Inducerea ideii în cap este foarte ușoară. Pseudorevoluția care a fost, a fost o manipulare. Deschideți televizoarele și vedeti doar cutremere. Se induce o stare de teroare. Se caută să se ascundă un adevăr.”. 

Mihai Morar: Am fugit de acasă

Am fugit de-acasă la răsărit, cu “Inimă stai, inimă…” pe fundal, ora celei de-a doua cafeluțe ne-a prins în inima Constanței, la Corretto , ca să-mi liniștesc creierul înainte de a urca pe scena Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski împreună cu însuși Boierul Creierului, Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea  …la miezul zilei eram deja în miezul discuției cu neurochirurgul care vorbea despre creier, dar atingea 400 de inimi prezente în fața noastră… ce vremuri interesante, pare-mi-se, cu cât lumea e în deficit mai mare de atenție, de profunzime și de iubire, cu atât unii oameni devin mai atenți, profunzi, conectați… acum 15 ani ar fi fost imposibil să umpli un teatru cu o astfel de carte, cu doi oameni pe scenă… am rămas o jumătate de oră la lăsat semnături  pe cărțile noastre de la Bookzone și cuvinte de drag semenilor din Constanța… am mâncat o supă cremă de ardei copt, măiastră și gustoasă, la restaurantul de la Hotel Iaki , am schimbat o vorbă cu marea, mi-am îmbrățișat profesorul și am fugit înapoi…ca să prindem apusul pe A2, cu “era atât de simplu și ușor, noi nu priveam în spate” pe fundal…și ca să ne cuprindem copiii întru “Sănătatea Creierului pe Înțelesul Tuturor”…”, a spus Morar.

Cine este profesorul Alexandru-Vladimir Ciurea?

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a absolvit în 1964 Facultatea de Medicină și Farmacie din București. După ani grei de muncă în domeniul neurochirurgiei sub coordonarea prof. univ. dr. Constantin Arseni, Dr. Lenke Horvarth, prof. univ. dr. Alexandru Constantinovici, Dr. Sofia Ionescu, Dr. Alexandru Vlad Ciurea a ajuns profesor universitar de neurochirurgie în anul 1997, practicând multiple ramuri ale neurochirurgiei: patologie tumorală cerebrală și spinală, patologie vasculară cerebrală, neurochirurgie pediatrică, neurotraumatologie etc.

A reușit, la începutul anilor `80, să pună la punct, în premieră, o metodă de drenare a lichidului cefalo-rahidian, procedeu care a primit ulterior și brevet de invenție.
De-a lungul timpului, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internationale, el sa publicând de asemenea și peste 35 de monografii în domeniul neurochirurgiei, managementului de sănătate și în problemele legate de alimentația bogată în e-uri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Când a-ți sărbătorit anii de activitate v-ați înghesuit precum vacile in poza..la școală nu v-ați înghesuit asa..nici un nume nu sunteți în stare sa scrieti
4
0
sa-i dea il de sus sanatate. de la bode+ ciuca, un doctorat gratis.
3
0
Jurnalistele replica cele mai tânde
5
0
F frumos, tipic Replica! Ne viziteaza o personalitate si titlul este despre Morar!
7
0
Alooo Replica ...Alexandru-Vladimir Curea? ( si scris in culoare rosie ?) nici din gresala nu ar trebui sa scrieti incorect numele acestui medic!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510