REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Mihai Trăistariu: Nu-mi mai permit nimic, nici haine

Mihai Trăistariu: Nu-mi mai permit nimic, nici haine

Replica API 5 martie 2022 | 00:18 3170

Mihai Trăistariu se bucură că scăpăm de starea de alertă. Artistul a povestit reporterilor Replica de Constanța cum l-a prins pe el perioada pandemiei, ce a reușit să facă, exprimându-și, totodată, nemulțumirea cu privire la faptul că artiștii au fost neglijați în această perioadă de către guvern.

Mihai Trăistariu, artist

Artistul constănțean, Mihai Trăistariu a ținut să împărtășească cu fanii, bucuria pe care acesta o exercita în urma declarațiilor președintelui Klaus Iohannis, cu privire la faptul că nu se mai prelungește starea de alertă.

Contactat de reporterii Replica de constanța, artistul a povestit cum l-a prins pe el pandemia din 2019, și cum a încercat să înduplece autoritățile, care, spune el că nu s-au gândit deloc la artiștii români.

Pe mine m-a afectat enorm această pandemie pentru că mă trezisem că am făcut împrumut în bancă, de 5 miliarde de lei vechi, pentru clădirea școlii mele de muzică din Constanța, în 2019 în octombrie, ne gândindu-mă că în 5 luni doar o să se pună stop veniturilor mele și nu o să mai am nici un ban. Când am auzit de lipsa banilor și faptul că trebuie să-mi vând apartamentul din Constanța, unde am locuit 20 de ani m-am îngrozit, și atunci am urât pandemia cu toată ființa mea. Mi-am fost închise două conturi de Facebook, pentru că eu la început postam anti-resticție, anti-virus, anti-vaccin, tot în ideea că poate ne revenim sau îi înduplecăm autoritățile, să le fie milă de noi artiștii”, a declarat artistul Mihai Trăistariu.

Acesta își menține punctul de vedere, și învinuiește neglijența de care sistemul a dat dovadă în perioada pandemiei. Totodată, acesta se bucură de faptul că, în plină pandemie a reușit să pună bazele a două afaceri pe care le-a și dezvoltat în decurs de doi ani.

Consider în continuare că este singurul segment neajutat, adică, dacă hotelurile, restaurantele au mai primit tot felul de ajutoare, noi artiștii nu am primit nimic. M-am chinuit să fac alte business-uri ca să pot supraviețui. În doi ani de zile artiștii nu au avut nici un sprijin. Nu ne-au lăsat să adunăm oameni și nu ne-au ajutat prin alte căi. Mie mi-a fost foarte greu să las muzica la o parte și să mă apuc de apartamente la malul mării sau de școala de muzică, fix în pandemie. Amândouă s-au dezvoltat fix în pandemie. Într-un fel sunt încântat, mi-am făcut două bussinesuri pe care nu le aveam în 2019. Am strigat victorie, ura și iuhu, astăzi când am aflat, eram chiar cu ochii în televizor când președintele Iohannis a anunțat că eliminăm starea de alertă. Doamne ajută să fie mai bine, să apară iar spectacolele, concertele, nunțile, botezurile, să mai face un ban pentru că am multe datorii, am încă rată la bancă 7.000 de lei pe lună și mă chinui foarte tare”.

Acesta a mai declarat că ”nu-mi mai pot permite nimic, n-am mai strâns bani de doi ani, nu-mi mai cumpăr haine, sunt într-o situație în care nu ar trebui să fie un artist. Un artist bine cotat, care a fost la Eurovision, care a avut hituri number one, nu se poate să trăim așa. Adică înțeleg că nu puteam să adunăm oameni, dar trebuia să ne ajute cumva, poate chiar financiar. Guvernul trebuia să ne sprijine. Nu au făcut nimic și ne-au lăsat de izbeliște. Poate s-au gândit că suntem unii dintre noi vedete și avem situații bune. Nu toți sune vedete. Și instrumentiștii noștri au suferit, nu au avut bani, s-au angajat unde au putut, ba bodyguarzi pe la bănci, clăparii, chitariștii, impresarii, oamenii din spate, ei fac parte tot din showbiz și au suferit cot la cot cu artistul din față. A fost o perioadă groaznică, bine că s-a terminat.

Artistul se teme de un eventual anunț al unei stări de urgență

”Sigura mea emoție este că citesc prin comentarii, stați liniștiți că am scos țara din alertă ca să o dea pe cea de urgență că vine războiul. Doamne ferește! Sper să nu fie nimic rău”, a declarat artistul constănțean Mihai Trăistariu, pentru reporterii Replica de Constanța.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mare artist.cand aveai bani te ai gandit la saraci? iti comanzi interviuri poate poate primesti si tu ceva mila.ai scoala....nu le cere bani la copii.raspunde aici mihaita
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768