REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mii de carduri europene pentru dizabilitate au fost deja emise în România

Mii de carduri europene pentru dizabilitate au fost deja emise în România

Andreea Vlaicu 23 februarie 2024 | 11:22 550

Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate au fost emise de la începutul anului, iar alte peste 4.000 de cereri sunt în curs de soluționare, a anunțat vineri Ministerul Muncii. Cardul poate fi folosit la transport gratuit și intrarea la evenimente culturale și sportive din mai multe țări.

Mii de carduri europene pentru dizabilitate au fost deja emise in Romaniacard dizabilități EU


În acest an, au fost emise 1.196 de Carduri Europene pentru Dizabilitate, iar alte aproximativ 4.100 de cereri sunt în curs de procesare.

Acestea asigură transport gratuit cu mijloacele de transport în comun, parcare gratuită și acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber. Acesta poate fi utilizat în statele membre ale Uniunii Europene: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda, Malta și România.

Potrivit Ministerul Muncii, cardul european vine în completarea cardurilor naționale pentru persoanele cu dizabilități și va fi acordat de către autoritățile naționale pe baza propriilor criterii.

„Accesibilitatea, drepturile cetățenilor, calitatea vieții, accesul egal și nediscriminarea și promovarea drepturilor persoanelor cu #dizabilități sunt importante pentru România și Uniunea Europeană. Recunoașterea reciprocă între Statele Membre a statutului de persoană cu dizabilități, prin Cardul European pentru Dizabilitate, este un pas absolut necesar pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor oameni”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu, conform știripesurse.ro

Pentru a obține Cardul European pentru Dizabilitate, persoanele interesate au nevoie de o cerere de înscriere și o fotografie, iar înscrierea se poate face electronic - prin trimiterea documentelor scanate pe adresa de e-mail a DGASPC din județul sau sectorul de domiciliu sau personal sau prin reprezentant – prin depunerea documentelor la sediul DGASPC-ului din județul sau sectorul de domiciliu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510