REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
24.4° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

Mii de credincioși, la Mănăstirea Dervent, de Izvorul Tămăduirii! Video

Mii de credincioși, la Mănăstirea Dervent, de Izvorul Tămăduirii! Video

Mirela PASCAL 10 mai 2024 | 11:23 1054

Vineri, în calendarul ortodox, este prăznuită sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Tradiția spune că bolnavii care se spală în cu apă sfințită în Vinerea Scumpă sunt vindecați de boală. Credincioșii s-au adunat, cu mic și mare, la Mănăstirea Dervent, pentru a asista la slujbă.

Mii de credinciosi, la Manastirea Dervent, de Izvorul Tamaduirii! Video

Sfânta Liturghie este oficiată de ÎPS Teodosie

VIDEO:

În Vinerea Scumpă, apele se sfințesc. Cunoscută și sub denumirea de Fântâniță, în această zi se sărbătorește Izvorul Tămăduirii.

Mii de credinciosi, la Manastirea Dervent, de Izvorul Tamaduirii! Video

După Sfântă Liturghie, în toate bisericile se face o sfințire a apei. Credința spune că în această zi toate apele trebuie sfințite și dacă se scălda în ele cei ce suferă de boli se vor vindecă. Mai mult decât atât, în Israel, în această zi se face o adevărată ceremonie la Izvorul Tămăduirii, locul binecuvântat de Domnul Iisus, unde au avut loc adevărate minuni.

Este o sărbătoare notată cu cruce roșie în calendar, făcând trimitere la una dintre minunile săvârșite de Maica Domnului la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului. Pe vremea când încă nu era împărat, Leon cel Mare se plimba printr-o pădure din apropierea Constantinopolului. La un moment dat, acesta se întâlnește cu un bătrân orb, care i-a cerut apă. Leon cel Mare s-a uitat în jur, însă nici urmă de un strop de apă. Atunci, o voce blândă s-a auzit de nicăieri: "Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape! Mergi mai mult prin pădure, ia cu mâinile apa tulbure, potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi".

Mii de credinciosi, la Manastirea Dervent, de Izvorul Tamaduirii! Video

Leon cel Mare a dat ascultare celor spuse de Maica Domnului și a spălat fața orbului cu apă, iar acesta a început să vadă. Marcat de această minune, când a ajuns împărat, Leon cel Mare a construit o biserică lângă acel izvor.De aceea, bolnavii care se scaldă în această zi se însănătoșesc, iar fântâna săpată de Izvorul Tămăduirii nu va seca niciodată, se menționează în Dicționarul de simboluri și credințe tradiționale românești.De asemenea, bolnavii beau agheasmă dimineața, pe stomacul gol, spre a se înzdrăveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275