REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Mii de români au rămas fără bani în cont după ce au accesat un link pe internet

Mii de români au rămas fără bani în cont după ce au accesat un link pe internet

Replica API 29 iulie 2022 | 00:00 2939

O nouă metodă de înșelătorie i-a lăsat pe sute, sau poate chiar pe mii de români, fără bani în cont. Vorbim de sume semnificative de bani. Mai exact, unii dintre aceștia au investit sute de mii de euro până să realizeze că nu își vor mai recupera banii niciodată.

Oamenii au ajuns chiar să se împrumute la bănci, și-au cheltuit banii strânși pentru nuntă sau pentru casă, punându-și toate speranțele în aplicație Candy care le promitea sume astronomice.

Potrivit acestei aplicații, îmbogățirea ar fi urmat să fie rapidă și ușoară. Românii erau racolați prin mesaje private pe rețelele sociale.

"Au fost oameni care au avut bani pentru a-și face nuntă în luna octombrie și au intrat în banii de la nuntă. Au fost oameni care au avut banii pregătiți, în jur de 12.000 de euro, pentru o mașină", povestește o femeie păgubită.

"Un domn și-a făcut rată la bancă cu dobândă de 7% pe zi și a băgat toți banii în această aplicație. Scriau oamenii că au băgat 25.000 de euro", spune o alta.

Totul începea cu o invitație online, care conținea un link. Pentru a-și putea face cont, oamenii trimiteau o sumă de bani, având promisiunea că suma va crește și li se va rambursa în cazul în care vor îndeplini anumite condiții. Una dintre acestea era vizionarea unor videoclipuri. Bineînțeles că totul era ascuns, inclusiv traseul banilor, care erau trimiși unor terți, scrie antena3.ro.

"Nu erau români, nu erau coerenți în vorbire și pe noi ne tot puneau să aducem oameni în platformă. Precizează că aplicația este făcută de TikTok şi Facebook şi de aici provin banii. De exemplu băgai 300 de euro aici şi aveai 6% câștig", explică unul dintre cei păgubiți.

Cu cât investiția era mai mare, cu atât și câștigul creștea. Cumpăra "o comoară". Această comoară creștea pe măsură ce omul urmărea reclamele sau filmulețele care îi erau trimise. După un timp, investiția ar fi fost recuperată.

"Vorbim pe de-o parte de înșelăciune pentru că prezinți o anumită situație. Uite, cumperi nu știu ce comoară şi câștigi o sumă importantă de bani. Vorbim cu siguranță şi de spălare de bani, pentru că banii aceștia provin din înșelăciune. Şi nu în ultimul rând şi de evaziune fiscală pentru că nimeni nu plăteşte taxe şi impozite pentru ceea ce se întâmplă acolo", spune Adrian Cuculis, avocat, potrivit ObservatorNews.

Când s-au prins că nu vor mai recupera nimic, era prea târziu. Oamenii nu mai aveau nimic în portofelele virtuale. Unul dintre ”investitori” spune că a reușit să retragă aproximativ 200 de euro.

"Cam 200 de euro, în rest i-am tot băgat la ei în comori, în aplicație. Cam 4.500 de lei. Cea mai mare sumă pe care am avut-o în portofel este de 6.500 de euro, dar nu s-a putut retrage pentru că au cerut o taxă".

"Am investit 2.000 de euro în comori şi trebuiau să-ţi dea înapoi 2.240, în 7 zile", mărturisește o femeie.

"Ne-au sugerat să intrăm mai mulți membri, să facem o comoară comună, să dăm fiecare cât putem şi să fie o sumă mare de bani, să putem beneficia de o dobândă de 25%. S-a strâns o sumă de aproape 27 de mii de euro", adaugă o femeie păgubită.

Cei care stau în spatele aplicației Candy sunt de negăsit acum.

"Probabil oamenii ăștia au încasat sute de mii, milioane de euro. Cine știe pe câte continente s-o împrăștia schema asta", a precizat Adrian Cuculis, avocat.

Oamenii au apelat la poliție, însă este puțin probabil ca aceștia să își mai recupereze banii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au rămas fără bani nu fiindcă au accesat un link ci fiindcă sunt niște cretini. De ce nu dați informația corect? Plm
0
0
Inca mai sunt naivi, prosti, sa creada ca sunt atat de inteligenti, ati primit link-ul pe aplicatiile de prostualizare, va meritati soarta, la TV se dau incontinuu astfel de cazurile , munciti daca vreti mai multi bani
0
0
si dupa atitea caritasuri prstii si pesedistii tot cred ca o sa cada bani din cer,s.i adune ei cu lopata!
0
0
ca sa investesti trebuie sa ai bani nu ? pai daca tot ii ai??? vezi ce inseamna lacomia si mai degraba PROSTIA???
0
0
de unde credeti voi ca pot veni bani MOCA ???sa va saturati de pomeni electorale...
0
0
Un domn si-a facut rata la banca cu dobanda de 7% pe zi si a bagat toti banii in aceasta aplicatie.... Serios....7% pe zi....rata...la banca? Replica...voi chiar ne credeti pe toti p*****?
0
0
sunt multi prostavani ,i a incurajat caritasul la inceput!
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513