REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.5° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Mii de unguri au înfruntat arşiţa la Budapesta pentru a lua parte la marşul anual Pride

Mii de unguri au înfruntat arşiţa la Budapesta pentru a lua parte la marşul anual Pride

A.F. 17 iulie 2023 | 00:00 344

Mii de unguri au înfruntat arşiţa la Budapesta pentru a lua parte la marşul anual Pride, protestând împotriva controlului guvernamental asupra manifestărilor publice ale comunităţii LGBT, relatează Reuters.

Mii de unguri au infruntat arsita la Budapesta pentru a lua parte la marsul anual PrideFoto: (c) Bernadett Szabo/REUTERS

"(Mişcarea) Pride ar trebui să fie pioniera libertăţii de exprimare, a acceptării şi egalităţii, dar din păcate trebuie să spun că a fi mândru că eşti gay nu este acceptat în Ungaria aşa ca în Occident", a comentat Gergely Varga, makeup artist, unul dintre participanţii la marş.

"Cred că Budapest Pride este realmente ceva eliberator, dar cred că în continuare suntem discriminaţi în viaţa gri de zi cu zi", a spus la rândul său designerul Danyi Mark.

Participanţii au fluturat steaguri curcubeu, au dansat şi au aclamat în timpul defilării prin centrul capitalei ungare.

Mii de unguri au infruntat arsita la Budapesta pentru a lua parte la marsul anual PrideFoto: (c) Bernadett Szabo/REUTERS

Nici organizatorii şi nici guvernul nu au precizat numărul participanţilor, dar acesta a fost estimat de martori la 10.000 de persoane. Între participanţi s-au numărat ambasadorul SUA David Pressman şi numeroşi alţi diplomaţi.

Vineri, ambasadele din Ungaria ale SUA, Germaniei şi altor 36 de ţări au cerut Ungariei să apere drepturile LGBT şi să renunţe la legislaţia discriminatorie.

La finele anului trecut Comisia Europeană a trimis Ungaria la Curtea de Justiţie a UE din cauza ''legii pentru protecţia copiilor''. Comisia a argumentat că legea restricţionează dreptul tinerilor la informaţie, violând astfel un drept fundamental în Uniunea Europeană, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699