REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Miliardarul Adolf Bâclea și-a ridicat o vilă luxoasă în locul dărăpănăturilor cumpărate de la RAEDPP

Miliardarul Adolf Bâclea și-a ridicat o vilă luxoasă în locul dărăpănăturilor cumpărate de la RAEDPP

Ana Maria LIPAN 7 aprilie 2023 | 00:00 8970

Investiția afaceristului Adolf Bâclea, din zona Casa Căsătoriilor, începe să prindă contur. După ce în anul 2020 a cumpărat trei suprafețe de teren, situate pe strada Decebal, doi ani mai târziu a obținut o autorizație de desființare a două construcții aferente acestora. În locul uneia deja a ridicat o casă, ce se asortează celuilalt imobil pe care acesta îl deține, în aceeași curte.

Miliardarul Adolf Baclea si-a ridicat o vila luxoasa in locul darapanaturilor cumparate de la RAEDPP
Afaceristul Adolf Bâclea, unul dintre cei mai discreți investitori din Constanța, a cumpărat de la RAEDPP trei suprafețe de teren, amplasate în zona Casa Căsătoriilor, în 2020. Decizia a venit după aproape 20 de ani de închiriere a terenului, pentru care plătea suma de doar 5 lei pe an.

Miliardarul Adolf Baclea si-a ridicat o vila luxoasa in locul darapanaturilor cumparate de la RAEDPP
Odată ajuns proprietar, acesta a dat startul investițiilor, obținând în 2022 o autorizație de desființarea a două clădiri aferente terenului, situat pe strada Decebal. Lucrările merg ca pe roate, unul dintre cele două imobile, ce se aflau într-o stare deplorabilă, fiind ras pentru a face loc unei case. Termenul de finalizare al lucrărilor, începute pe 16 mai 2022, este de un an, stadiul acestora fiind aproape de finalizare.

Miliardarul Adolf Baclea si-a ridicat o vila luxoasa in locul darapanaturilor cumparate de la RAEDPP
Miliardarul deține 3 suprafețe de teren pe strada Decebal, numărul 4, pe care le-a achiziționat de la RAEDPP în anul 2020. Concret, este vorba despre suprafețele 14,77 mp,-lot 1, aproximativ 47 mp- lot 2, zona Colegiul Carol, și 39,56 mp, lot 3. În zonă, regimul maxim de înălțime este de două etaje. Bâclea a scos din buzunar pentru primul lot suma de 8.126 euro. Adolf  Bâclea are afaceri în domeniul portuar și a shipping-ului, deține mai multe vapoare. Este fondatorul companiei Cosena, specializată în transport maritim și activități portuare. Acționar la ROCA, Romcargo maritim alături de frații Pavăl de la Dedeman, și alții.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Monson(Munteanu) a fost fugit în Suedia nu în Norvegia.A traso taicasu cu securitatea din cauza lui. Drept răsplată la dus la Galbiori.Acolo avea o moara de griu.
1
0
ASA AU FACUT MILIARDE COCALARII ASTIA.MARII MILIARDARI AI ROMANIEI,AU FENTAT LEGEA SAU AU COTIZAT LA ALTI VAGABONZI,MA REFER LA CEI DIN PARLAMENT.NICI UNUL DIN MILIARDARII ASTIA NU AU FACUT AVERE CINSTIT.SIGUR.
5
0
sa vedeti ce cavou are in cimitirul Central. Mare- mare da tot nu incape vila sa o ia cu el cand se duce.
7
5
Noi vrem ruine, nu vrem vile, Noi vrem sa moara capra vecinului!!!!
5
12
Baclea a fost un baiat destept inca de pe vremea comunistilor. A fost voleibalist de performanta, un tip serios. A lucrat o lunga perioada de timp la intreprinderea Mecanica Navala. Era prea istet sa fie securist.
9
14
Binenteles ca asa a facut,a RIDICAT vila altfel era imposibil sa faca. Dac era in jos se numea beci Si chiriași de la RADEPP multi nu pot cumpara locuințele in care stau. Dacă nu sint miliardari probabil dă aia.
9
4
Baclea fost securist la Navomar Constanta pe vremea comunistilor a ciordit mai multe nave de la Navlomar, Navrom si Petromin si de frica sa nu fie prins a fugit in Italia la Livorno unde si-a deschis companie de navigatie si s-a mutat acolo. A procedat cam ca si Monson care a sterso in Norvegia unde si-a schimbat numele neaos romanesc in unul care acum e de mare notorietate in domeniul energiei eoliene si fotovoltaice in Romania. De cativa ani si Baclea zis Bebita a revenit prin tara si mai face investitii in imobiliare mai ales in zona peninsulara exact ca si colegul Monson. Desi au averi de sute de milioane de euro aparent s-ar parea ca doar o mica parte sunt banii lor iar in spate sunt fosti mari securisti ( generali ) si oganizatiile lor. Nu se vede bogatia nici in modul lor de viata, familie si satisfactii, nici la nivel spiritual.
23
8
hm.....in loc sa ridice un bordei amarat, a facut o casa noua. dusmanul poporului, nu alta. cat despre vila de lux, specia aia exista in beverly hills, nu in constanta, unde orice cocioaba din darapanatura de peninsula sau kitsch post revolutionar de aiurea e vila de lux, doar pentru ca e urmatorul stadiu de dupa orice adapost impropriu. in fine, tara bolizilor de lux pe care altii si le cumpara de noi din 5 salarii medii.
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510