REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
27.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Milioane de la stat pentru un preot afacerist, de la Primăria Ghindărești?!

Milioane de la stat pentru un preot afacerist, de la Primăria Ghindărești?!

Replica API 21 august 2022 | 00:00 6817

Patru firme vor împărți 3,6 milioane de lei pentru asfaltarea a circa 6,3 kilometri de drumuri sătești, în urma unui contract oferit fără licitație de către Primăria Ghindărești. În mod cu totul suprinzător, liderul asocierii nu este ”regele asfaltului” Adrian Balagiu, patronul Autoprima Serv SRL, ci o firmă din Tulcea înființată acum un an de zile, fără niciun angajat, dar care a primit deja peste 9 milioane de lei de la stat, fără licitație. Din puținele date aflate la dispoziție despre această firmă, se pare că este deținută de preotul paroh din Ciucurova, Tulcea.

Primăria Ghindărești, condusă de Vasile Simion, a atribuit pe 1 august 2022 un contract pentru ”Achiziție Servicii de proiectare, Execuție lucrări și Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul ”Reabilitare DC 67, Ghindărești- DJ 223”. Înțelegerea a fost semnată fără licitație, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 20 aprilie 2022.

Potrivit documentației de atribuire, ”lungimea străzilor propuse pentru asfaltare este de 6345,65 m”, iar valoarea finală a contractului este de 3.613.538,61 lei, fără TVA.

”Regele asfaltului” Balagiu are cele mai bănoase afaceri din istorie în plină pandemie

Câștigătoare au fost desemnate singurele firme interesate de banii din Ghindărești, respectiv asocierea condusă de Bizantine Art Proiect SRL din Babadag și din care mai fac parte celebra Autoproma Serv SRL (patronată de milionarul Adrian Balagiu), Newbuilding Cons SRL (reprezentant Georgian Barbu) - ambele din Constanța și Elves Web Design SRL din București (reprezentant Cosmin Păunescu).

Singurul nume cunoscut din această asociere este cel al lui Adrian Balagiu, supranumit și ”Regele asfaltului”, grație celor peste 150 de milioane de euro încasate în ultimii ani, prin cele cele mai bine de 120 de contracte primite de la stat. Autoprima Serv a raportat în pandemie cele mai mari cifre de afaceri din istoria sa: 115 milioane de lei în 2021, o explozie față de cele 11 milioane lei înregistrate în 2020, precum și un profit net de 10 milioane lei.

Suprinzător, dar multimilionarul Adrian Balagiu este doar subcontractant în acest proiect de la Ghindărești. Liderul asocierii este Nelu Ionuț Lipan, un personaj din Constanța, dar stabilit acum în Tulcea care, din anumite motive, pare să încerce să-și acopere cât mai bine urmele.

Cum încearcă Lipan să-și ascundă urmele

Astfel, Lipan și-a înființat inițial firma, Bizantine Art Proiect SRL, cu sediul în Năvodari, chiar în primele zile din iulie 2021. Imediat intră în afaceri cu statul, pentru că, pe 25 octombrie 2021 primește deja un contract de 450.000 de lei de la primăria tulceană Topolog, prin încredințare directă.

La scurt timp, pe 2 decembrie, Lipan mută sediul Bizantine Art Proiect SRL din Năvodari în Babadag, iar pe 20 decembrie dă o lovitură de proporții și primește, tot fără licitație, ci prin procedură simplificată, un contract de 9.080.620 lei de la o altă primărie tulceană, Ciucurova.

Misteriosul afacerist continuă să-și ascundă urmele, iar în martie 2022 își cedează firma către o altă firmă, Vatopediou Holding SRL, înființată în februarie 2022, cu sediul într-un apartament de la etajul 5, în Constanța. Nelu Ionuț Lipan rămâne însă administrator al ambelor societăți comerciale, astfel încât deține putere totală de decizie în afacerile acestora.

Contractele primite de la stat se reflectă imediat în cifrele de afaceri; Bizantine Art proiect SRL a raportat pentru doar câteva luni de activitate în 2021 o cifră de afaceri de 7,1 milioane lei și un profit net de 3,6 milioane lei, fără niciun angajat.

Afaceristul Lipan e preotul Lipan?

Discreția excesivă manifestată de Lipan și încercările sale repetate de a-și ascunde urmele par să fie determinate de ocupația sa de bază, așa cum reiese a fi din puținele informații despre acest personaj.

Astfel, misteriosul afacerist Nelu Ionuț Lipan pare a fi una și aceeași persoană cu preotul Ionuț Lipan, preotul paroh din comuna tulceană Ciucurova. Da, acea comună Ciucurova care îi oferea lui Nelu Ionuț Lipan un contract de peste 9 milioane lei, pe 20 decembrie 2021.

Înclinațiile duhovnicești ale afaceristului Lipan reies, de altfel, până și din denumirile firmelor sale: Bizantine și Vatopediou. Astfel, legăturile dintre creștinism și Bizanț sunt milenare și știute de orice creștin, în timp ce Vatopediou este numele unei cunoscute mănăstiri de la Muntele Athos.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E interesant ca pomohaci asta din fotografie, popa pr0stu, seamana perfect la moaca cu AURolaca Rodica Boanca. Interesant, o fi alta coincidenta. Saracii rusofili, cum avem noi toti ceva cu ei. Ntz ntz ntz!
5
0
Petre - russian troll. Real name: Stefan Lintarov. Geolocation: Ghindaresti - Constanta, Romania. GPS Tracking phone number 0736030883. CAM1 activated. Cloud Connected.
10
0
Comentacul asta cu numele Petre este un pupincurist al tradatoarei de tara si de neam Diana Sosoaca. Numele lui real este: LINTAROV STEFAN - INTREPRINDERE INDIVIDUALA, CUI 42774244, sediul social: Strada Zambilelor, Ghindaresti, Constanta. Ocupatie: rusofil, trol rus. LINTAROV SRL - CIF 39139757 VALADES SRL - CIF 24426071 PFA LINTAROV VALENTINA - CUI 44446243. Strada DISPENSARULUI, nr. 578, Ghindaresti, judetul Constanta.
10
0
Bravo lui! Baiat destept asa cum sunt toti din Tulcea.Sa-i s**a mandravela ala care a postat la ora 11 si 8 minute.
0
1
Deci pana la urma s-a descoperit ca misteriosul afacerist era popa,adica un om care a renuntat la placerile acestei vieti trecatoare de pe pamant pentru ca sa ii slujeasca lui Dumnezeu si aproapelui sau,au fost odata preoti acum popi astia sunt oameni de afaceri care pare ca se intrec intre ei in privinta acumulari de averi si le spun oamenilor care cred cu adevarat in Dumnezeu ca pentru iertarea pacatelor ei trebuie sa vina la ei sa ii spovedeasca iar daca se intalnesc pe strada cu oameni le intind mana sa le-o sarute.Preoti astia nu cred in Dumnezeu caci daca ar crede nu sar comporta asha.
1
0
spui popa, spui hot, si cu cat mai mare e gradul cu atat mai mare e hotul - vezi prea spagarul m***e
1
0
adrian bal lagiuu sa castige toate licitatiile si contractele?Nu se mai satura ? Nu a inteles ca pe acest Pamant suntem cu totii chiriasi si la plecare lasam Pamantului tot? Inclusiv hoitul nostru.
0
0
Avizi de bani, profitori
2
0
Astia din Ghindaresti au placuta in limba rusa la intrarea in primarie, se observa si in una dintre fotografii. Maine-poimaine cer si astia autonomie si anexarea de catre Rusia. Sa le iau mortii in pula! Baga-mi-as p**a in mortii lor de lipoveni satanisti. Apropo, stiti ca rusii au interzis Craciunul in perioada interbelica? Satanistii rusi, impreuna cu chinezii, ar fi in stare sa-l rastigneasca pe Iisus a doua oara, daca o cere "tsarul" sau patriarhul. Rusii vor arde toti in iad! Conditia umana nu are granite, nici credinta, indiferent de religie. Ma pis pe imperialismul lor de galbejiti!
11
0
Parketarii care tin dosarele cu anii, si militienii care incep audierile dupa 1-2 ani sau cand vor ei motivand ca au multe dosare, audieri neinregistrate macar audio, etc Nu exista lege astfel incat un dosar sa nu poata fi tinut la nesfarsit, asta demonstrand co---ia celor pusi sa apere legea. Ministrul justitiei acopera cor--ia din sistem. La fel parlamentul
0
0
cand se fac licitatiile nimeni nu zice ...stop!dupa ani si luni rees ca sunt trucate, ilegale etc si incepe ...jocul dea justitia ,care dureaza alti ani si se termina cum a inceput , aiurea! Intre timp jmecherii prospera dau in stanga si dreapta si incep alt joc!
0
0
Cind dracu vom scapa de acesti escroci? Poate cind justitia isi va face treaba.
1
0
Escrocii in fata carora ingenunchiati
0
0
De la tine de acasa, Petre!
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513