REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Milionarul Turbatu se declară sărac lipit și cere ajutor de la stat în dosarul de faliment al firmei sale

Milionarul Turbatu se declară sărac lipit și cere ajutor de la stat în dosarul de faliment al firmei sale

Andreea POPA 20 octombrie 2023 | 00:00 9808

Richard Turbatu, avocat în Germania cu afaceri de zeci de milioane de euro în România, se declară sărac lipit și cere statului să-i plătească onorariul pentru apărător și celelalte cheltuieli judiciare din dosarul de faliment al uneia dintre firmele sale. Speța este una extrem de complicată și îl vizează inclusiv pe Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța și liderul atotputernic al PSD-ului de la malul mării din „epoca“ Mazăre.

Milionarul Turbatu se declara sarac lipit si cere ajutor de la stat in dosarul de faliment al firmei sale Richard Turbatu

Richard Turbatu a înregistrat pe 16 octombrie 2023 la Tribunalul Constanța o cerere de ajutor public judiciar, iar instanța urmează să se pronunțe în acest sens pe 23 octombrie. Este vorba despre un dosar care se află de mai bine de 7 ani pe rolul Tribunalului Constanța și vizează angajarea răspunderii în cazul falimentului NEG New Energy Grup SRL, un dezvoltator de eoliene deținut de frații Marian și Richard Turbatu, alături de Ștefan Simion și Jean Teut Hermann.

Afacerea deschisă în 2004 a produs orice, mai puțin energie verde. La scurt timp, asociații fraților Turbatu au încercat să-i înlăture pe aceștia din firmă, motiv pentru care s-au dat reciproc în judecată în mai multe dosare, inclusiv penale. 

Nicușor Constantinescu, chemat în garanție în dosarul celui care l-a băgat la pușcărie

În speța de față, lichidatorul judiciar al NEG New Energy Grup SRL i-a dat în judecată pe frații Turbatu, pe Andreea Corina Cosma și pe Marian Turbatu-Senior- pentru falimentul firmei, avându-i în același timp chemați în garanție pe Ștefan Simion, Jean Teut Hermann, Emil Dogăeaș, dar și nimeni altul decât Nicușor Constantinescu. O situație de-a dreptul cinică pentru fostul lider PSD, din moment ce Constantinescu se află la închisoare în urma denunțurilor făcute de frații Turbatu.

Milionarul Turbatu se declara sarac lipit si cere ajutor de la stat in dosarul de faliment al firmei sale Marian Turbatu

Între timp, Marian și Richard Turbatu desfășoară o campanie juridică demnă de numele lor, împotriva tuturor. Pe de altă parte, au delapidat banii firmelor, potrivit procurorilor care l-au trimis anul trecut în judecată pe Marian Turbatu pentru 26 de acte materiale de delapidare în formă continuată. Printre ilegalitățile sesizate de procurori se află modul în care Marian Turbatu și-a acordat un salariu de 10.000 de euro pe lună și bonusuri de 350.000 de euro, dar și faptul că s-a folosit de calitatea de avocat, deși nu este înregistrat în niciun barou din România. 

Milionarul Turbatu se declara sarac lipit si cere ajutor de la stat in dosarul de faliment al firmei sale

Cere ajutor public judiciar, dar și recuzarea judecătorilor

Printre subterfugiile folosite de Turbatu se află și solicitarea adresată instanței de a i se pune la dispoziție un traducător, pentru că nu înțelege limba română. Asta în condițiile este român get-beget, născut în Argeș, iar până și afacerea sa din Berlin este prezentată public ca fiind adresată românilor din Germania care au nevoie de serviciile unui avocat.

După ce și-au dat în judecată partenerii din firmă, pe polițiști, procurori și chiar Baroul Constanța, frații Turbatu au ajuns să joace și cartea falimentului personal pentru a scăpa de eventualele repercusiuni pecuniare ce ar rezulta din falimentul firmei lor. 

Milionarul Turbatu se declara sarac lipit si cere ajutor de la stat in dosarul de faliment al firmei sale

Astfel, pe 25 septembrie 2023, Tribunalul Constanța a dispus încă o amânare în procesul declanșat în iunie 2016, ”până la definitivarea procedurii insolvenţei persoanei fizice Turbatu Richard”. Iar la următoarea înfățișare, de pe 16 octombrie, tribunalul a amânat din nou pronunțarea, până la judecarea unei cereri de recuzare depuse de Turbatu. În aceeași zi, Richard Turbatu a depus și cererea de ajutor public judiciar. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La ce partid a fost Gingarasi ministru.Ala ia adus in Ro,mari afceristi.
1
0
Uite cine vrea să mai bage mâna în buzunarele și așa goale ale r*mânilor.Cu adevărat, un tupeu pe măsura numelui ! Dar să nu ne mirăm dacă "justiția " noastră îi (le) va satisface cererea.
2
0
nu va-ti intrebat cum ia-ti votat? cum de a ajuns o gasca de derbedei sa calareasca cta? cum au schilodit arhitectonic orasul? nu va este rusine? nu, pentru ca a-ti votat din nou aiurea si ajuns primar mos teaca!
4
0
A-be milionaru'
2
0
Argeseanul Turbatu a cerut traducator pentru ca nu intelege limba romana? Buna. Daca as fi Presedinte, ar fi persona non-grata, instant.
7
0
La vremea aia, sa te apuci sa-l aperi pe Porcu' si sa-l mai si vrajesti ca e nevinovat si il scapi ... prea tare. Richard al III lea.
4
0
Sa se buzunareasca el, nu sa buzunareasca pe alții!!!!
4
2
numai pentru faptul ca au bagat porcul betiv la parnaie !!!
7
7
Numele zice multe despre om si despre caracterul lui.
12
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166