REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
9.9° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Ministerul Apărării bagă 97 de milioane de lei în cazarma 2749 Mangalia

Ministerul Apărării bagă 97 de milioane de lei în cazarma 2749 Mangalia

Andreea VLAICU 5 iulie 2024 | 00:00 9354

Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin Unitatea Militară 02311 Constanța a lansat o procedură de licitație publică pentru lucrările de investiții în cazarma 2749 Mangalia. Contractul prevede demolarea construcțiilor existente și realizarea altora noi, printre care o spălătorie auto de tip self service și stație de alimentare cu combustibil. Licitația va avea loc pe 29 iulie a.c., iar valoarea totală a contractului este de peste 97 de milioane de lei la care se adaugă diverse și neprevăzute în valoare totală de 9,5 milioane de lei.

Ministerul Apararii baga 97 de milioane de lei in cazarma 2749 Mangaliacazarma Mangalia

Cazarma 2749 Mangalia va fi modernizată. Ministerul Apărării Naționale intenționează să contracteze o firmă care să se ocupe de proiectare și execuție a lucrărilor asupra unității militare. În acest sens, MApN, prin Unitatea Militară 02311 Constanța, a lansat o licitație în care pune la bătaie un contract de 97.188.025,94 de lei. La această sumă se adaugă și cheltuielile diverse și neprevăzute care pot ajunge la 9.551.786,77 de lei. Licitația este programată pentru ziua de luni, 29 iulie a.c., la ora 15.00.

Ministerul Apararii baga 97 de milioane de lei in cazarma 2749 Mangalia

Ce presupune contractul

Contractul care valorează o căruță de bani presupune proiectarea și execuția lucrărilor propriu zise. Firma contractată va trebui să demoleze construcțiile existente formate din garaje, șoproane auto, rampe auto, pavilioane și construcții improvizate. Mai departe, va fi nevoită să realizeze pavilioane noi pentru punct de control, infirmerie, cazare, sală de sport și remize pentru adăpostirea tehnicii militare, cât și o spălătorie auto de tip self service, o stație de alimentare cu combustibil și o parcare pentru autoturismele personale.

Ministerul Apararii baga 97 de milioane de lei in cazarma 2749 Mangaliaspălătorie auto self service

Situația actuală a unității militare

Construcțiile existente pentru depozitarea tehnicii și echipamentelor din dotare sunt într-o stare avansată de degradare. Acestea au fost expertizate tehnic și au fost încadrate în clasa I de risc seismic, unica măsură de intervenție propusă fiind dezafectarea. În prezent, facilitățile de infrastructură necesare pentru buna funcționare a activităților din cazarma 2749 Mangalia nu corespund cerințelor actuale și normelor tehnice în vigoare și nu răspund necesităților specificului activității unității. De asemenea, nu există remize pentru adăpostire tehnică militară, spălătorie auto, instalație de alimentare cu combustibil, spații de depozitare, hrănire, cabinet medical, infirmerie și dormitoare cu grupuri sanitare. Rețelele electrice nu sunt dimensionate corespunzător pentru a suporta consumul noilor consumatori rezultați ca urmare a executării investiției imobiliare. În prezent nu există sistem de iluminat perimetral, iar sistemul de iluminat interior în unitate nu corespunde nevoilor, fiind insuficient și cu limitări în funcționare. Instalația de alimentare cu apă potabilă, care deservește și instalațiile de hidranți exteriori și stins incendiu la interior, este subdimensionată. În unitate există o rezervă de apă insuficientă având în vedere suprafața unității și numărul de autovehicule din dotarea unității. Instalația de canalizare existentă nu este funcțională în totalitate fiind avariată, colmatată, subdimensionată.

Cazarma 2749 Mangalia este administrată de Secția 335 Logistică din cadrul Statului Major al Forțelor Navale. Unitatea este amplasată în municipiul Mangalia, Șoseaua 1 Decembrie 1918, județul Constanța.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitări,armata romana într-o continua modernizare!
0
0
vin dusmanii, ii stropim cu jeturile de apa...
0
2
sa se faca si dormitoare antistres, sa aiba unde dormi ofiterimea dupa vizita in aplicatie(la popota). nu mai faceti publica treaba, sa nu o atace rusii, sa le deranjeze siesta!
8
2
Un spital nu ati face pamaramelor, dar daca in fruntea tarii este apvistul pampalau si balbait ciuca la ce sa te astepti
11
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515