REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.5° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Ministerul Apărării, explicații în legătură cu ordinul de mobilizare la război primit de români

Ministerul Apărării, explicații în legătură cu ordinul de mobilizare la război primit de români

Replica API 25 iulie 2022 | 18:37 3393

Rezerviștii au început să primească acasă ordine la mobilizare sau război. Documentele sunt semnate de comandanții centrelor militare din țară și prin acestea li se cere destinatarilor să se prezinte în cel mult 8 ore la cazarmele militare.

Un astfel de ordin de mobilizare a primit și avocatul Aurel Moldovan, care a povestit, la Antena 3, cât de şocat a fost la vederea actului de mobilizare şi ce a urmat.

"Am primit săptămâna trecută un ordin de restabilire a datelor personale privind stagiu militar. Astăzi în schimb, am primit acest ordin de chemare sau mobilizare la război a tuturor rezerviștilor. Eu, cum sunt rezervist și sunt locotenent în rezervă, vă dați seama că am rămas șocat, ştiind că mă duc cu un lucru şi mă trezesc cu altceva.", a povestit Aurel Moldovan.

Avocatul proaspăt mobilizat a povestit că i s-a cerut să spună ce număr poartă la pantofi, la chipiu, la talie, lucruri care duc "spre o suspiciune rezonabilă că ne pregătim de un război împotriva voinței noastre."

Constantin Spînu, purtător de cuvânt al MApN explicat, în exclusivitate la Antena 3, de ce au fost trimise astfel de ordine de mobilizare la război.

"O singură precizare trebuie făcută. Trebuie să se prezinte la cazarmă doar în situația decretării sau instituirii stării de mobilizare de asediu sau de război. Astfel de documente au toți rezerviștii care sunt prinși în rezerva de mobilizare, rezerva operațională a Armatei României în statele de mobilizare ale unităților militare și le au atașate la livretul militar.

Probabil că domnul avocat nu a fost până acum prins în statul de organizare al unei unități care își completează efectivele la război. Chiar dumnealui a spus că prima dată a primit o convocare, să-i spunem, un ordin de chemare la centrul militar, iar acolo i s-a înmânat acest ordin de mobilizare pentru care a semnat de primire. El se activează doar în situația în care se va declara starea de mobilizare sau starea de asediu sau stare de război, situație în care este nevoie de mobilizare a armatei", a declarat Spînu, scrie antena3.ro.

Mărturia şocantă a avocatului Aurel Moldovan: "Este clar că se pregătește ceva"

Rezerviștii au început să primească acasă ordine la mobilizare sau război. Documentele sunt semnate de comandanții centrelor militare din țară și prin acestea li se cere destinatarilor să se prezinte în cel mult 8 ore la cazarmele militare.

Un astfel de ordin de mobilizare a primit și avocatul Aurel Moldovan, care a povestit cât de şocat a fost la vederea actului de mobilizare şi ce a urmat.

"Am primit săptămâna trecută un ordin de restabilire a datelor personale privind stagiu militar. Astăzi în schimb, am primit acest ordin de chemare sau mobilizare la război a tuturor rezerviștilor. Eu, cum sunt rezervist și sunt locotenent în rezervă, vă dați seama că am rămas șocat, ştiind că mă duc cu un lucru şi mă trezesc cu altceva.", a povestit Aurel Moldovan.

Avocatul proaspăt mobilizat a povestit că i s-a cerut să spună ce număr poartă la pantofi, la chipiu, la talie, lucruri care duc "spre o suspiciune rezonabilă că ne pregătim de un război împotriva voinței noastre"...

Revoltat, avocatul Aurel Moldovan şi-a clamat dreptul de a avea suspiciuni cu privire la ceea ce se întâmplă în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se apere singuri . Platitori de taxe si impozite nu prea, mai mult evazionisti scoliti pe la poarta alba. Care a fost baiat destept a plecat din tara asta, au ramas doar hotzii si muncitorii adica prostii, iar hotzii au inceput sa plece si ei cu tot cu averi , vezi Oprescu etc
0
0
E un dezaxat care adauga aici postari multiple consecutive, e cumva de la REPLICA, ca pt noi, ceilalti, nu e posibil!?
1
0
Nu, bai Titele, mergi sa aperi oamenii acestei tari, cetateni liberi si plini de drepturi, platitori de taxe si impozite.
0
0
De ca un tablagiu poate fi inrolat pina la 53 de ani si un grad superior pina la 63?????
0
0
Cum de nu se autosesizeaza CNA in legatura cu toate informatiile astea false? Replica ar trebui desfiintata. Plm.
0
0
Ce sa zic vom merge la razboi sa aparam averile jmecherilor care au furat de la revolutie pana acum
3
1
poveste adevarata!!! un prieten de.al meu de 59 ani a primit ordin mobilizare.s.a. dus la mos teaca,i.au dat hirtii,i.au zis ca daca se decreteaza mobilizare generala are foi demparcurs,le completeaza si se prezzinta la pomieri,unde a facut armata in 80.Apoi l.au intrebat ce face,elma zis ca e somer,nu au ceva demlucru? A,nu se poate,angajam pina la 50 de ani! Ba nenorocitilor,decimca sa staumintr.un birou samtai frunza la ciini ca voi sintmprea batrin,dar carne de tun sint bun? cica daca ai facut facultatea te mobilizeazampina la 63 de ani,daca esti tirtan caporal,sergent sau apvist obosit de
1
0
vom avea o armata bine instruita..tinerii vor fi pictati,tatuati,drogati,barbosi , pletosi,tocmai buni de facut armata...sa ne mandrim cu ei...
1
0
Aurica asta este un ,,idiot util,, exact asta este expresia folosita de rusi.
0
0
Nu trebuie sa ai parinti sau bunici rusi, ca sa fi un "agent rus". Atat timp cat intentionat sau neintentionat faci "munca murdara a Rusiei" si indeplinesti cu desavarsire "interesele Rusiei" in propria ta tara, fie ca esti populist, extremist, sef de galerie etc, atunci esti catalogat automat rusofil si "agent rus". In Rusia esti catalogat "agent strain, spion american, spion eurpean, nazist" daca iesi la proteste cu FOI GOALE in maini sau daca ai scris pe ele STOP WAR si PEACE! Rusia a devenit oficial ZOO de oameni. Stalin nu e mort, a schimbat "cadavrele". Putin va fi mumificat in Kremlin.
5
0
Dar un RAZBOI MONDIAL NU incepe niciodata dintr-o greseala. Probabil vor urma niste "incordari masive" de muschi si se va gasi o cale de aplanare si un raspuns "diplomatic", pe masura. Pentru ca un nou razboi mondial inseamna automat unul nuclear. Iar Rusia si China nu au niciun interes sa porneasca un razboi mondial clasic pe care l-ar pierde inainte sa-l inceapa. Iar dupa un razboi nuclear, viata prin gauri de sarpe nu are farmec. Insa, ei pot destrama NATO din interior, folosind "agenti rusi" ca Viktor Orban, George Simion, SOSoaca, Le Pen, Penny Mordaunt, Matteo Salvini, Dodon etc
5
0
Normal ca se pregateste ceva, pr0stilor! Se lucreaza la detalii! Ne pregatim pentru orice scenariu. Rusii vor incerca sa ajunga in Odesa, asta inseamna ca in cel mai rau caz vom avea granita cu Rusia. La cat de s**b pregatiti sunt rusii, e o chestie de timp pana la o racheta trimisa gresit in tari NATO. Alianta este defensiva si devine mortala cand se pune problema apararii statelor membre. Daca nu sunteti constienti de faptul ca NATO este cea mai puternica alianta militara, a spus-o si Putin la inceputul lunii februarie, daca sunteti rusofili si aveti incredere in satanistul ala fara suflet.
1
0
Asta e avocat ? Nu e in stare sa priceapa niste hartii ? daca se uita in livretul militar, vedea ca avea un rand de hartii similare inca de cand a facut armata. Si uitandu-se in oglinda, vedea pitecantropul ca are vreo 30 kile mai mult decat acum 20 de ani.Las, alarmist, o face pe copeici oare ?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513