REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ministerul de Externe, mesaj la 7 ani de la anexarea Crimeei: Susţinem ferm suveranitatea

Ministerul de Externe, mesaj la 7 ani de la anexarea Crimeei: Susţinem ferm suveranitatea

Replica API 27 februarie 2021 | 00:00 1161

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că România va susţine în continuare integritatea teritorială a Ucrainei, într-un mesaj transmis la șapte ani de la Anexarea Crimeei de către Federația Rusă, scrie digi24.ro

"Continuăm să susţinem cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Anexarea Crimeei este o încălcare a dreptului internaţional", transmite Ministerul de Externe pe Twitter, alături de mesajul Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, la şapte ani de la anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă.

"După şapte ani de la anexarea ilegală şi violentă a Republicii Autonome Crimeea şi a Sevastopolului de către Federaţia Rusă, Uniunea Europeană rămâne neclintită în ceea ce priveşte angajamentul său faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional", se arată în mesajul Înaltului Reprezentant, transmis joi.

În acest context, UE reiterează că nu recunoaşte anexarea Crimeei şi Sevastopolului şi "continuă să condamne încălcarea dreptului internaţional".

"Acest lucru continuă să fie o provocare directă a securităţii internaţionale, cu grave implicaţii pentru ordinea legală internaţională ce protejează integritatea teritorială, unitatea şi suveranitatea tuturor statelor", afirmă reprezentanţii UE, care vorbesc şi de "militarizarea crescută a peninsulei (Crimeea - n.r.) de către Federaţia Rusă".

Anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastopolului este comemorată în Ucraina pe 26 februarie, aminteşte comunicatul reprezentanţilor UE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inainte de 89 lingea la greu fundul Moscovei.De ce acelasi MAE,pentru ca acolo erau parintii sau bunicii celor de astazi.
0
0
ba eu recunosc anexarea crimeei de catre rusi.cine e mai in masura sa fie stapan acolo? Turcii,tatarii,grecii,genovezii,gotii,scitii,romanii,sarmatii,cimmerienii? Aud? Serpilienii,reptilienii,atlantienii?Ha Moldovenii bah ,astia este stapani la crimeea si vor fi ei si neamul lor in veacul vecilor
0
0
Sustineti suveranitatea Ucrainei care ne-a luat toata Basarabia si Nordul Bucovinei torturand si ucigandu-ne fratii la Fantana Alba si in cumplitul gulag siberian pe timpul urss iar dupa doar Nordul Bucovinei si Sudul Basarabiei! Hai sictir! NEMERNICILOR!
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016