REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Ministerul Educației a trimis Corpul de control la Universitatea de Arhitectură

Ministerul Educației a trimis Corpul de control la Universitatea de Arhitectură

Andreea VLAICU 25 iulie 2024 | 10:09 769

O misiune de verificare la Universitatea de Arhitectură din București a fost aprobată. Ministerul Educației a trimis Corpul de control după ce rezultatele examenului de admitere au fost republicate din cauza unei erori informatice. Revoltați de situație, părinții au cerut explicații și au făcut un scandal, iar la fața locului au fost solicitați polițiștii de către personalul de securitate.

Ministerul Educatiei a trimis Corpul de control la Universitatea de Arhitectura

Ministerul Educației a trimis Corpul de control la Facultatea de Arhitectură din București, după ce rezultatele examenului de admitere au fost republicate din cauza unei erori informatice.

Un scandal uriaș a izbucnit, marți, la Facultatea de Arhitectură a Universității „Ion Mincu” din București, după ce rezultatele examenului de admitere au fost republicate din cauza unei erori informatice. Revoltați de situație, părinții au cerut explicații și au făcut un scandal, iar la fața locului au fost solicitați polițiștii de către personalul de securitate.

Rectorul Universității de Arhitectură „Ion Mincu”, Marian Moiceanu, a oferit detalii despre incident într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, problema a apărut dintr-o eroare în procesul informatic de gestionare a notelor. După examenul de admitere, au fost depuse contestații, iar comisia de contestații a descoperit discrepanțe între numele candidaților din sistemul computerizat și cele de pe planșele de examen.

„Comisia a identificat o problemă legată de dublarea numelui unor candidați, ceea ce a condus la erori în înscrierea notelor în sistem. Erorile nu au fost generate de recorectare, ci de o defecțiune tehnică în procesarea datelor”, a explicat rectorul Moiceanu. El a adăugat că problema a fost remediată și că lista corectă a fost publicată în aceeași zi.

În urma protestelor, rectorul universității a recunoscut greșelile și a subliniat că instituția își asumă responsabilitatea pentru problema apărută. „Eroarea a fost limitată la secția română a facultății. Alte secții nu au fost afectate”, a mai precizat Moiceanu. 

Universitatea a trimis comunicate de presă și a actualizat listele de rezultate pentru a reflecta corect performanțele candidaților, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este ca mikidonca ministresa de ne-educatiei a trmis corpul de control ca sa musamalizeze scandalul ca sunt acolo bagati mikidoni de-ai ei care au luat banii.ase e cand o mikidona face educatie romanilor. numai shpaga
1
0
Vai de copiii aceia! Sa te trezesti respins pe locul 400 dupa ce ai fost admis pe locul 72! Destul de ciudata "eroarea informatica"...
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365