REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ministerul Educaţiei va actualiza periodic lista cu încadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic

Ministerul Educaţiei va actualiza periodic lista cu încadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic

A.F. 24 februarie 2023 | 17:32 759

Începând de vineri, 24 februarie, Ministerul Educației va face cunoscută, prin afișare pe site-ul instituției, situația clădirilor așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

Ministerul Educatiei va actualiza periodic lista cu incadrarea cladirilor intr-o clasa de risc seismic

Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii.

„Referitor la informațiile cuprinse în centralizare, precizăm următoarele:

 - Lista cuprinde informațiile introduse la nivelul instituțiilor/unităților de învățământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare.

 - Lista cuprinde informații privind toate clădirile aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar, indiferent de destinație.

- Precizăm că mențiunea Altă destinație face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport.

Reamintim faptul că lista făcută publică de Ministerul Educației în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informațiile introduse în SIIIR la acel moment și a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS1 și care necesită intervenție rapidă. Eventualele diferențe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR.

Facem, totodată, un apel la autoritățile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziția unităților de învățământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situație distinctă față de informațiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunității educaționale, cât și a opiniei publice“, a transmis Ministerul Educației, într-un comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inca un program care trebuia facut din urma cu 33 de ani la toate cladirile din toata tara; “apelul la autoritățile publice locale” este inutil pentru ca cele mai multe sunt fie falimentare fie conduse de mafioti care-si vad numai de propriile interese cum este si primaria cta unde nu exista o astfel lista pentru ca nu s-au facut expertize in tot orasul sau daca exista este incompleta si oricum nu se face nimic; multe cladiri se vor deteriora grav sau prabusi la primul cutremur puternic si vor muri oameni; nu se face nimic pentru ca o actiune de expertizare si consolidare ar fi foarte scumpa si primaria risipeste banii pe panselute, beculete de craciun, reabilitarea unor parcuri, contracte preferentiale scumpe, etc
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677