REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ministerul Energiei anunță adevărata proporție a dezastrului din prima zi de iarnă serioasă

Ministerul Energiei anunță adevărata proporție a dezastrului din prima zi de iarnă serioasă

Ana Maria LIPAN 26 noiembrie 2023 | 11:17 1237

Un număr de 175 de linii de medie tensiune sunt afectate în prezent, intervenţiile fiind extrem de dificile până la ameliorarea condiţiilor meteorologice, anunţă Ministerul Energiei.

Ministerul Energiei anunta adevarata proportie a dezastrului din prima zi de iarna serioasafoto cu rol ilustrativ

"Sunt condiţii meteorologice deosebite (cod roşu) în Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila, dar şi în alte judeţe. Suntem în contact permanent la nivelul Comandamentului energetic de iarnă, inclusiv cu dispeceratul energetic naţional, IGSU şi distribuitorii. Am convocat de ieri seară o reuniune a Comandamentului pentru astăzi, ora 13:00.", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, condiţiile meteorologice includ ninsori abundente, vizibilitate scăzută spre zero şi rafale de vânt de peste 90-100 km/h, ceea ce înseamnă acces îngreunat în zonele afectate.

"În acest moment, sunt afectate 175 de linii de medie tensiune. Până la ameliorarea condiţiilor meteorologice, intervenţiile sunt extrem de dificile. Echipele de tehnicieni ale Reţele Electrice Dobrogea, împreună cu efective suplimentare din regiunile Muntenia şi inclusiv Banat, sunt mobilizate pentru restabilirea alimentării cu energie electrică pentru toţi consumatorii afectaţi. Am dispus remedierea tuturor defecţiunilor cauzate de vreme într-un termen cât mai scurt, ţinând cont de evoluţia condiţiilor din teren.", se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii ministerului susţin că vor reveni cu concluziile reuniunii Comandamentului energetic de iarnă după ora 14.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cand au taiat cativa copaci pe Ferdinand a inceput isteria.
0
0
Pentru ca majoritate firelor trec printre ramurile copacilor și degeaba facem sesizări la primarie , ca nu ne ia nimeni în seama.pomii pe străzi stau sa cada de la radacina.gasesc motive.ca sunt înverziti, ca trebuie sa cada și apoi vin și tot felul de motive.
0
0
Vrajeala marca Stirbukescu.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510