REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ministru Sănătății despre procesul intentat de Pfizer: S-a ales compania care să reprezinte statul

Ministru Sănătății despre procesul intentat de Pfizer: S-a ales compania care să reprezinte statul

A.F. 16 februarie 2024 | 00:00 181

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi la Parlament, referindu-se la procesul intentat de compania Pfizer statului român, că din informaţiile sale s-a finalizat procedura de selecţie a companiei care să reprezinte România la Bruxelles în acest proces.

Ministru Sanatatii despre procesul intentat de Pfizer: S-a ales compania care sa reprezinte statul

"Din câte ştiu, ştiţi bine că Guvernul României a aprobat ca Ministerul Finanţelor să reprezinte statul român în acest litigiu comercial şi în alte litigii, numai în acesta, din câte ştiu eu, s-a finalizat procedura de alegere, de selecţie a companiei care să reprezinte statul român la Bruxelles în acest proces, aşa că suntem pe drumul cel bun. Important este ca lucrul să se întâmple cât mai rapid, având în vedere că în 20 februarie este prima înfăţişare. Însă Ministerul Sănătăţii este pregătit să ofere întreaga informare şi, mă rog, documentele care sunt necesare firmei de avocatură", a spus ministrul.

El a afirmat că nici în momentul de faţă nu cunoaşte "toate detaliile" legate de contract, de contractul iniţial încheiat de Comisia Europeană cu firmele furnizoare, însă firma care reprezintă România va avea acces la acest document, pentru că este un element important în baza procesuală pentru litigiu, care se va judeca la Bruxelles.

"A avut un grad de confidenţialitate şi eu n-am văzut acest document în integralitate", a mai susţinut Rafila.

Întrebat dacă a semnat pentru o comandă de vaccinuri Pfizer, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Nu are niciun fel de legătură, pentru că eu nu am dat nicio comandă. Este vorba de un angajament contractual al României care a fost asumat în mai 2021. Comanda la care faceţi dumneavoastră referire ne-a permis să vindem o parte din doze. Dacă nu făceam acest lucru, suma era mai mare decât 550 de milioane de euro", scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510