REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Ministrul american al Energiei: Noua energie nucleară poate fi parte din viitorul Ucrainei

Ministrul american al Energiei: Noua energie nucleară poate fi parte din viitorul Ucrainei

Andreea VLAICU 25 iulie 2024 | 00:00 166

Noua energie nucleară poate fi parte din viitorul Ucrainei, atâta timp cât este sigură a declarat, miercuri Jennifer Granholm, secretar al Energiei, Departamentul de Energie al SUA.

Ministrul american al Energiei: Noua energie nucleara poate fi parte din viitorul Ucrainei

"Ucraina a fost mereu parte a iniţiativei net-zero, ei tind să ajungă acolo, iar noi am colaborat cu ei la foaia de parcurs către acest ţel, din punct de vedere al tehnologiei. Am început înainte de război, iar lucrurile vor arăta diferit după război. Dar cred că noua energie nucleară poate fi parte din viitorul Ucrainei, atâta timp cât este creată în aşa fel încât să fie sigură", a afirmat oficialul, care a participat, marţi şi miercuri, la a cincea reuniune a Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie şi Climă de la Bucureşti.

Granholm a subliniat că războiul din Ucraina a schimbat situaţia în regiune şi a spus că "dorinţa de a face eforturi pentru a obţine energie curată ca metodă de izolare de Rusia şi de a obţine independenţă energetică este extrem de importantă în procesul de tranziţie către energia nucleară".

Astfel, a apreciat ea, va exista o schimbare în acest sens şi în Ucraina.

"Acum ucrainenii sunt atacaţi şi trebuie cu toţii să îi ajutăm să îşi consolideze capabilităţile din prezent. În ceea ce priveşte viitorul, facem planuri cu ei legat de cum va arăta reţeaua energetică a Ucrainei. Cu siguranţă va fi diferită de ce este acum. Cu siguranţă vorbim de o diversificare a modului de aprovizionare a reţelei energetice: ar putea însemna microreactoare, reactoare modulare mici, cu siguranţă va însemna energie solară...", a afirmat oficialul SUA, relatează agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365