REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Ministrul Apărării dezleagă misterul avionului ucrainean interceptat la Bacău

Ministrul Apărării dezleagă misterul avionului ucrainean interceptat la Bacău

Replica API 25 februarie 2022 | 00:48 2385

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a spus că incidentul de joi, când un avion ucrainean a fost interceptat și coborât pe Aeroportul din Bacău s-a produs după ce pilotul, un tânăr din statul vecin, s-a rătăcit. În plus, nu se mai putea întoarce pe aeroportul de plecare, care era distrus.

Vasile Dîncu

Ministrul Vasile Dîncu a spus că ceea ce s-a întâmplat joi dimineața la Bacău a fost un incident.

„La Bacău, forțele noastre aeriene au interceptat un avion ucrainean care a coborât pe Aeroportul din Bacău. A fost fost un accident. Se vedea din start. Am văzut că avionul era rătăcit. Venea spre teritoriul României. A fost interceptat, s-a constatat că acest tânăr pilot se rătăcise, dar, de fapt, nici nu mai avea unde să aterizeze înapoi, pentru că aeroportul de pe care a plecat era distrus și a ajuns cu bine în România”, a spus Dîncu, la Digi 24, citează ştiripesurse.ro.

Ministrul a spus că pilotul a cooperat, a fost intervievat și de autoritățile ucrainene, iar în prezent există discuții din punct de vedere legislativ ca România să poată accepta să se întoarcă pilotul în Ucraina.

„Sunt chestiuni care țin de legile internaționale, dar rezolvăm acest lucru pentru că a fost efectiv un accident. Am făcut un schimb de mesaje cu ministrul Reznikov și și-a cerut scuze pentru acest incident și ne-a rugat să sprijinim să se întoarcă acasă”, a mai spus Dîncu.Două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat, joi dimineața, în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spațiul aerian național.

Video:

„Cele două aeronave militare române au aplicat cu strictețe procedurile naționale și regulile internaționale aplicabile în astfel de situații, procedând la interceptarea și identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spațiul aerian românesc. Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operațiune încheiată la ora 07.05”, a transmis Ministerul Apărării din România.

După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziția autorităților române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situații.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca toti putzoii din prezent
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768