REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.2° ConstanÈ›a Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
31.2° ConstanÈ›a Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Ministrul Boloş spune că impozitele pe muncă nu pot fi reduse fără o reechilibrare a balanţei demografice

Ministrul Boloş spune că impozitele pe muncă nu pot fi reduse fără o reechilibrare a balanţei demografice

Ana Maria LIPAN 18 august 2023 | 00:00 239

Ministrul FinanÅ£elor Publice, Marcel BoloÅŸ, apreciază că reducerea impozitelor pe muncă poate avea loc doar în condiÅ£ii de sustenabilitate financiară ÅŸi de reechilibrare a balanÅ£ei demografice a României prin programe naÅ£ionale de creare de locuri de muncă, menÅ£ionând că deficitele la bugetul naÅ£ional sunt "foarte mari" în momentul de faţă.

Ministrul Bolos spune ca impozitele pe munca nu pot fi reduse fara o reechilibrare a balantei demografice

"Domnul prim-ministru a spus că îÅŸi doreÅŸte acest obiectiv, ca lucru pe care ni-l dorim cu toÅ£ii, dar trebuie să fim de asemenea foarte conÅŸtienÅ£i că avem un declin demografic astăzi, care face ca numărul celor care intră ca plătitori în sistem să difere foarte mult de numărul celor care sunt beneficiari astăzi în sistem. Avem 5,4 milioane de beneficiari în sistemul de pensii ÅŸi avem plătitori undeva la 3,5 milioane. Practic, cele două cifre spun mare lucru ÅŸi acest deziderat, după ce vom trece de pasul acesta pe care îl avem cu partea de sustenabilitate financiară a României poate fi dus la bun sfârÅŸit dacă avem programe naÅ£ionale de creare de locuri de muncă, pentru a reechilibra balanÅ£a demografică a României. În caz contrar, se generează deficite foarte mari. Nu aÅ£i vrea să ÅŸtiÅ£i cât sunt ele astăzi, la momentul la care discutăm", a declarat BoloÅŸ în cadrul unei conferinÅ£e de presă susÅ£inute, joi, în oraÅŸul Beclean din judeÅ£ul BistriÅ£a-Năsăud.

Ministrul a vorbit ÅŸi despre eliminarea scutirilor la sănătate pentru anumite categorii de personal, spunând că s-a ajuns ca 1,2 milioane de angajaÅ£i să nu mai achite contribuÅ£ia la sistemul medical ÅŸi astfel să se creeze un deficit "enorm".

"Nu este normal să ai 1,2 milioane de angajaÅ£i care astăzi nu plătesc contribuÅ£ia la asigurările sociale de sănătate ÅŸi statul român să înregistreze deficite enorme la acest buget - nu vă spun cât este deficitul, că nu vreau să fiu o sperietoare astăzi, dar vă spun problema de principiu, că aceste facilităţi cumulate au dus la aceste efecte", a afirmat Marcel BoloÅŸ, potrivit agerpres.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699